Så blev det tid til bloggens første opskrift – og sikke en måde at starte på. Denne cheesecake er SÅ nem at lave – og er færdig på kun 15 minutter! Den kan spises umiddelbart efter den er lavet, men har bedst af at stå i køleskabet i en time eller to. Den kan sagtens laves flere timer inden den skal spises, men da den indeholder flødeskum bør den spises samme dag eller dagen efter den er lavet. Jeg plejer at lave den om formiddagen, hvis jeg får gæster til eftermiddagskaffe.

image

Du skal bruge:

  • 1 pk. (300 g) havrekiks – jeg bruger My Choice fra Karen Volf
  • 150 smør
  • 1 pk. (200 g) Philadelphia ost
  • 3 dl. piskefløde
  • 2 dl. flormelis
  • Kirsebærsauce

For at lave bunden skal du knuse kiksen med en minihakker (eller en kagerulle, hvis du har nogle indestængte aggressioner) samtidig som du smelter smørret i en gryde. Bland den knuste kiks med smørret, og fordel massen i den form, du gerne vil servere kagen i. Du må selv vælge, om du vil lave små “portionsstørrelser” eller om du vil lave én stor kage – det har ingen betydning for smag eller konsistens. Du skal ikke “trykke” massen for hård ned i formen, med mindre du påtænker at spise kagen umiddelbart efter den er lavet. image

Derefter kommer du osten, piskefløden og flormelisen i en skål, og pisker det hele med en elpisker. Du skal have lidt tålmodighed, for umiddelbart virker blandingen ikke specielt indbydende. Men når piskefløden først tykner, bliver det hele til en dejlig og blød krem. Vær dog opmærksom på, at du ikke pisker det for meget – på samme måde som når du pisker flødeskum.

Når kremen har den rigtige konsistens kommer du den ovenpå kiksebunden, og stiller det hele på køl. Når kagen skal serveres kan du vælge, om kirsebærsaucen skal på kagen inden du serverer, eller om den skal komme ved siden af i en lille skål eller kande.

Så genstår det bare at sige Bon Appétit!

image

 

Share this...