Muffins – basisopskrift.

Når der går for lang tid mellem hver gang jeg bager, så begynder jeg at blive lidt desperat – og da er jeg rigtig god til at finde en undskyldning for at bage noget. I dette tilfældet blev undskyldningen, at vores genbo havde fået en baby. Og bagsten for anledningen blev muffins med store (dejlige) bidder af mørk chokolade. Det var ikke svært at få Røveren og Bassen med på idéen om at bage noget som velkomst til den lille, nye borgeren – det var dog sværere at overtale dem til at give fra sig halvdelen af de skønne muffins når de først var ude af ovnen, hehe.

IMG_1308

Jeg følte mig meget som Bree Van de Kamp idet jeg overskudsagtigt gik over til genboen med nybagte, lune chokolademuffins – med to børn i hælene, der nok begge håbede, at modtageren ikke var hjemme. Og dog, antrækket var nok ikke helt i mrs. Van de Kamps stil; beskidte jeans (vi havde lige bagt, ik’?), uldstrømper ned i sneakers (i know, i know – og det ser ligeså forfærdeligt ud som det lyder..med det var koldt den dag!), en tyk, formløs dynejakke på, og uvasket hår i en knold…come to think of it, så var der meget lidt af mig, der osede Bree Van de Kamp – på nær det faktum, at jeg havde lune muffins i min hånd!

IMG_1302

Nåh, anyways – tilbage til muffinsene. Det I får her, er min basis-opskrift på muffins. Det vil sige, at det er helt standard, lyse muffins. Man kan altså komme i dem lige præcis hvad man vil og/eller har i skabe og skuffer. I vores tilfælde var det 100 g mørk chokolade denne gang. Man kan bruge alle forskellige typer bær, chokolade, marcipan, osv. Eller man kan blot spise dem som de er! Hvis man ønsker at lave deciderede chokolademuffins kan man bare tilføje et par spiseskeer kakaopulver til opskriften.

Opskrift på 12 muffins

  • 350 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2,5 dl mælk
  • 50 g smeltet smør

Kom hvedemel, bagepulver og sukker i en skål.

Rør ind de øvrige ingredienser til dejen har fået en jævn konsistens.

Kom evt. bær/chokolade/hvad-du-ønsker i, og vend det i dejen til det er godt fordelt.

Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i ca. 20 minutter (de skulle gerne være gydne, når de kommer ud).

Strø evt. flormelis over, for å sætte prikken over i’et.

IMG_1315IMG_1306

 

 

Skriv et svar