Børnevenlig gulerodssuppe med ingefær.

Er det én ting vi er fan af herhjemme, så er det god mad, hvor man kan lave flere portioner på samme tid og dermed fylde fryseren godt op. Det faktum, at man nærmest ikke kan få en billigere omgang aftensmad – ikke engang en god omgang rugbrød er billigere – hjælper da også på. Og når maden i tillæg falder i smag hos både børn og voksne, så er det vidst en vinder.

IMG_1443

Denne suppe er en fantastisk spise når det blæser koldt udenfor, eller hvis man mærker, at det kradser lidt i halsen. Det er også en rigtig god ret at hive op af fryseren de dage du ved, at du først er hjemme 20 minutter i spisetid. Herhjemme spiser både Røveren og Bassen lystigt af suppen, men vi vælger også at koge lidt fuldkornspasta som de får serveret i en skål ved siden af – så er der nemlig også lidt at bide i, for dem der ønsker det. Som oftest hælder drengene dog deres pastaskruer ned i suppen for efterfølgende at “fange” dem med skeerne.

IMG_1440

collage suppe

Du skal bruge følgende for at lave én omgang suppe til 4 personer (kan dog som nævnt fordobles eller trdobles, hvis du vil fylde fryseren):

  • 5-6 store gulerødder i skiver
  • 7,5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 hakket løg
  • 1-2 spsk. friskrevet ingefær (alt efter hvor stærk du ønsker den)
  • 2 fed hakket/knust hvidløg
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • 3 dl madfløde

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og hak gulerødderne i skiver.
  2. Kom gulerødderne i en gryde sammen med bouillonen, løg, hvidløg, ingefær og muskatnød.
  3. Kog suppen i 30-45 minutter (indtil gulerødderne er “møre”).
  4. Lad suppen afkøle lidt og purér den i en blender eller ved hjælp af en stavblender.
  5. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med fløde, salt og peber.
  6. Servér med pastaskruer, brød og smør, eller bare som den er!

Et andet lille tip er at ikke komme al fløden i gryden, med mindre I alle gerne vil have en dejlig mild suppe. Hvis fx. de voksne i husstanden godt kan lide suppen mere spicy, kan I vælge at komme lidt ekstra fløde i børnenes tallerkener når suppen er hældt op…ikke bare gør det, at alle får den smag, der passer dem bedst, men børnenes suppe bliver hurtigere kold (og dermed spiseklar) på denne måde.

Vi er lige kommet hjem efter at have set julemanden tænde julelysene i gaderne…i mine øjne er det MEGET tidligt at gøre dette allerede nu, men desværre sætter jeg jo ikke agendaen for sådanne arrangementer (selv om jeg godt kunne tænke mig at gøre det, hehe). Bassen forstod ikke så meget af det hele, og Røveren undret sig meget over hvad julemanden gjorde her allerede nu, hvorfor han ikke havde gaver med, og mest af alt; hvorfor han ankom med båd i stedet for reinsdyr?! Hehe… Det var dog meget hyggeligt, og hvis jeg ikke glædet mig til jul allerede, så gør jeg det ihvertfald nu. De sidste par dage har jeg arbejdet lidt med drengenes julekalender, og hvis I vil have mit bud på en julekalender, der både er budgetvenlig, ikke meget tidkrævende, og som ikke involverer en daglig portion slik, så er I velkomne til at kigge forbi i morgen!

Skriv et svar