Brændte Mandler.

En af julens (og vinterens, for den sags skyld) bedste snacks er brændte mandler. Det er overraskende nemt at lave, og så smager de SÅ GODT! Og den duft, der breder sig i huset, når man laver dem er også ubeskrivelig…den får tænderne til at løbe i vand!

IMG_1478

I vintermånederne laver vi ret tit brændte mandler. Det er den perfekte snack, hvis man får en veninde over til lidt tøsehygge, eller blot hvis man selv ønsker at forkæle sig selv med noget ekstra lækkert. Hvis man ikke spiser alle mandlerne umiddelbart efter de er lavet (hvilket ikke sker ret tit), så kan de sagtens holde sig i lang tid i lukket emballage. De mister måske lidt af sprødheden efter en uge eller to, men smagen fejler ingenting!

Vi laver faktisk også brændte mandler som en “nabogave”, som vi kommer i hjemmelavede kræmmerhuse og giver til dem, der bor på vores vej. En hyggelig lille tradition, der ikke tager meget tid eller koster mange penge, men som er med på at styrke samholdet til de mennesker, man har omkring sig i hverdagen. Sådan et fyldt kræmmerhus kunne også blive en perfekt værtindegave, hvis I skal til en julefrokost eller lignende. Det er en gave som de aller fleste vil sætte pris på, samtidig som den er meget budgetvenlig…og lad os være ærlige; december er ikke ligefrem den mest budgetvenlige måned, så hvis man kan spare en lille smule her og der ved at lave nogle gaver selv, så why not?

IMG_1494

IMG_1487

Opskriften på brændte mandler er som følger:

  1. Kom 200 gram mandler, 200 gram sukker og 2 dl vann på en pande, og skru op på fuld blus. Nu skal sukkervandet koges ind, mens der røres en gang imellem.
  2. Når vandet er kogt ind begynder sukkeret at “smuldre”, og så skal du skrue lidt ned for varmen. Nu er det meget vigtigt, at du konstant vender mandlerne, så de ikke brænder på. Det ser måske en lille smule “forkert” ud, når sukkerlagen tørrer ind, men du skal blot have tålmodighed, så vil den lige så stille smelte, og fæste sig til mandlerne.
  3. Når sukkerlagen er smeltet igen og har festet sig til mandlerne, skulle de gerne have fået den fine, karameliserede farve, og skinne blankt. Hæld så mandlerne over på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Jeg plejer at tage to gafler og skille dem lidt fra hinanden, da de ellers godt kunne finde på at samle sig i store klumper.

Der kan I bare se – det er ret nemt! Og my oh my, hvor smager det bare godt…

Skriv et svar