Bedre sent end aldrig, ikke? Disse pebernødder er fantastiske – til trods for den lidt utraditionelle krydderblandingen. Som I kan se, er der ingefær i dem, men det er på ingen måde en smag, der er gennemtrængende! Mine børn elsker denne opskrift, og da pebernødderne blev serveret til julefesten i Røverens børnehave, var der flere, der gerne ville have opskriften – så den er blevet godkendt af både børn og forældre!

IMG_1748

IMG_1756

Pebernødder er i sig selv meget nemt at lave, hvis man bare kan finde ud af at samle dejen. Det er vigtigt, at du tager smørret ud af køleskabet et stykke tid inden du skal lave dejen – det gør det nemlig nemmere at samle den. Når du først begynder at blande dejen vil den smuldre meget, men hav tålmodighed og bliv ved med at ælte dejen, så samler den sig til sidst.

Du skal bruge følgende ingredienser til 200-250 stk.:

  • 250 gram smør
  • 250 gram sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 1,5 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • En knivspids peber (ca en kvart tsk.)
  • 500 gram hvedemel

Fremgangsmåden er som nævnt meget nem; du kommer alle ingredienserne i en bolle og ælter dem sammen til dejen har fået en fast og jævn konsistens. Del dejen herefter op i 10 dele, som rulles ud til “pølser” med diameter på ca. 1 cm. Herefter deles de op ca. 20 bidder, som trilles til kugler, Kuglerne lægges på en papirklædt bageplade og bages i 10-12 minutter på 200 grader over/under-varme, ikke varmluft.

IMG_1758

Ingenting dufter af jul som nybagte pebernødder, og her i huset er vi virkelig ved at nærme os komplet julemodus. Hvis du også ønsker at tage julehyggen et niveau op den kommende weekend, så er der ingen bedre måde, end at prøve denne opskrift!

Håber det smager.

Share this...