Ih, efter en dejlig lang weekend uden sociale medier (hvis I ser bort fra en enkelt late-night-bytur-selfie på min nyoprettede instagram-konto), så er det dejligt at være tilbage! Kan forresten se, at der er kommet en del flere facebook-følgere, så nu mangler der kun ét like, inden der er 100 stk. – SUPERFEDT! (Hehe, det er de små ting, ikke?)

Weekenden er stået på 3 gange venindehygge (hvoraf 2 af dem var UDEN børn), samt tid med min dejlige familie. Børnene har ELSKET at lege i sneen…vi har både bygget snemænd, kælket, og spist sne (altså, børnene har). Og efter man har været ude i den kolde sne og kinderne er helt røde og iskolde, så er der ikke meget, der kan slå en god omgang varm kakao og disse havrepandekager! Dette er de mest luftige, saftige og milde pandekager jeg har smagt, om jeg så skal sige det selv. Og når det ikke tager mere end 10 minutter at lave dem (hvis man nu lige trækker de 15 minutter dejen skal hæve fra), så kan det nærmes ikke blive bedre. Børnene elsker dem også – ikke kun mine egne børn, men også alle dem vi har serveret dem for…de er så gode, at det kan være svært at vente indtil mor har taget et billede af dem, hehe!

image

Opskriften eksperimenterede jeg mig frem til for et par år siden, da jeg gerne ville have et sundere alternativ til almindelige pandekager/vafler, som vi lavede meget af i en periode. Jeg er hellere ikke så meget til bananpandekager, så måtte jeg jo finde ud af noget andet. Og de her pandekager er SÅ gode – og sunde! Ihvertfald indtil du kommer marmelade, flormelis, sirup, eller lignende på, hehe. Et ekstra plus får de også for det, at de kan serveres både som morgenmad/brunch, eftermiddagsmad, aftensmad, ja, you name it… Altså, hvis nogen af jer har været forbi en Rasmus Klum-restaurant, så ved I, at man nemt kan lægge lidt grønsager og et par frikadeller ved siden af sådanne nogle pandekager, og kalde det aftensmad! Og jeg tør godt vædde om, at disse både er sundere og billigere end dem hr. Klumps medarbejdere producerer…

For 12-14 pandekager skal du bruge:

  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 4 dl. mælk (vand kan også bruges, hvis den skal være laktosefri)
  • 2 (små) tsk. salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 dl. hvedemel
  • 4 dl. havregryn.

Fremgangsmåde:

  1. Pisk sammen æg og sukker. Du behøver ikke bruge elpisker – håndkraft er rigeligt.
  2. Kom de andre ingredienser i, og rør det hele godt sammen til en ensartet dej.
  3. Stil dejen til hæving i 10-15 min, så havregrynene kan nå at suge lidt væske til sig. Dejen skal være ret tyk når den er klar. Kom evt. lidt mere havregryn i, hvis du synes den er for tynd.
  4. Kom olje eller smør på pande og steg pandekagerne på medium+ varme – jeg plejer at stege mine på styrke 7/9, 6/9 og 5/9 – de kan nemlig ret hurtigt brænde på, så efter som panden bliver varmere, skruer jeg ned for blusset. Når pandekagerne “bobler” er de klare til at blive vendt om.

image

Dette er nok den af mine opskrifter, der har været mest eftertragtet blandt mine venner og bekendte. Håber også I kan lide den, del den gerne! God mandag derude.

Share this...