Er jeg den eneste…

…hjemmemor, der nogle gange bliver bange for, om jeg udnytter tiden med børnene godt nok? Vi er jo tit afsted om formiddagen til enten legestue, legegruppe eller lignende, men nogle gange er jeg bange for, om vi burde være mere HJEMME, så de får mere lov til at nyde roen, være kreative, selv finde på lege og – ikke mindst – lære forskellige “huslige” ting.  Er ikke lidt af pointen med at have børnene hjemme, at de er hjemme, og lærer lidt af de ting som man gør der (får være med til at bage, havearbejde, o.l.)? Vi er ude af huset 3-4 formiddage om ugen (ca. 9.30-12.30), og når vi kommer hjem er det som oftest lur/hviletid (ca. 13-15), og så er den dag næsten gået, uden at vi har lavet så meget sammen derhjemme.

…hjemmemor, der nogen gange tænker, at det ville have været bedre for mine børn at komme i institution? Det er som oftest i perioder, hvor vi ikke får vores nattesøvn eller lignende, og jeg er lidt for large med (vores ellers ret strikte) skærmtider, eller jeg kan mærke at min tålmodighed ikke er specielt stor (og det går ud over børnene), eller når jeg tænker for meget over tingene i punktet over. Så bliver jeg usikker på, om jeg udfordrer børnene nok i forhold til hvad de kunne have fået i institutionen. Om vi laver nok kreative ting (det er desværre ikke så tit det bliver til noget – da Bassen på 2 ikke rigtig kan være med), om jeg læser nok for dem, om vi tager nok på ture, og – egentlig bare som jeg skrev i det ovenstående punkt – om vi udnytter hjemmetiden godt nok??

…der bliver ved med at love mig selv, at “i næste uge skal jeg blive bedre” til et-eller-andet? Det kan være spise sundt, motionere, lege med børnene, ikke se fjernsyn, rydde op, og så videre. (Dette ved jeg nok egentlig svaret på, men jeg kan ikke lade være med at tænke sådan). Det er egentlig hellere ikke kun “næste uge” jeg ser frem til…nogle gange er det “i morgen”, “næste måned” eller “til foråret”.

…der synes at det, at “gå hjemme” med børnene er både det hårdeste og det nemmeste job ever? Når jeg siger “nemmeste” så tænker jeg på denne måde; i TEORIEN kunne jeg godt tage en 2-timers-lur alle de dage, hvor Røveren er i børnehave…hvilket andet job giver den mulighed?? Det sker godt nok nærmest aldrig, men muligheden er der!  (læs mere om hvad jeg synes er det bedste og det værste ved at være hjemmegående her)

…der undrer mig om alle andre forældre er lige så usikre på de valg de tager og de ting de gør, som jeg er?

…hjemmemor, der er bange for at indrømme nogle af de ting jeg har skrevet i dette indlæg, i frygt af at “modstandere” (for ja, der findes EN HEL DEL mennesker, der ikke er enige i, at børn bør passes hjemme) skal tage det som en bekræftelse af deres holdninger? (P.S. De her “modstandere” skriver jeg om i min næste klumme i Århus Onsdag/Syd, der vil være i avisen den kommende uge)

*Jeg skriver hjemmeMOR, men det gælder selvfølgelig også hjemmefædre, hehe.

4 comments / Add your comment below

 1. Nej, du er ikke den eneste! Vi gør alle vores, så godt vi kan, men derfor kan tankerne godt vandre, og vi kan blive i tvivl. Om alt muligt. Det kender jeg SÅ godt. Jeg synes også at hjemmepasning er det hårdeste og samtidig bedste job! Tak for et fint indlæg – dejligt med din åbenhed og lidt at tænke over 🙂

  kh Maibrit / Lille løg

  1. Tak for tilbagemeldingen! Det er dejligt at vide, at man er flere der går igennem de samme ting…

 2. Meget tankevækkende! Føler mig identificeret…selvom jeg nu bor ud på landet og har stadig ikke de ønskede formiddagen på legestue, for der findes ikke legestuer her 🙂 vi bliver ret tit hjemme, og jeg synes nok han keder sig lidt hvis ikke vi tager på tur og se andre børn andre steder! Jeg synes du er sej med at du tænker på at udfordre dine børn/ komme ud/have det sjovt med andre mennesker. Og hvis du kan mærke at du trænger til at blive mere hjem, hvorfor ikke prøve det? Der er ikke rigtigt eller forkert, man får bare mere erfaring for at træffe det bedste valg for en og ens børn bagefter 😉 ellers kan så godt følge dig med at det ER JO ET JOB at være hjemmegående, tror en af de mest betydningsfulde job jeg nogensinde har haft! kan ikke fatte hvorfor man ikke skulle få penge for det fra kommunens side her ( bor i Syddjurs) tak for en velskrevet, varm og ærlig indlæg, der er ingen idealer vi er allesammen kun mennesker…og kan heldigvis træffe vores egne valg og gør erfaring med dem 🙂

  1. Kære Déborah,

   Tak for de søde ord – det varmer!

   Og ja, det er et job, der udfordrer og kræver enormt meget, og hvor man hele tiden er i udvikling…og som du siger – det mest betydningsfulde job man kan have! Jeg tænker også som du foreslår, at prøve at være lidt mere hjemme. Jeg tror også mine frustrationer i indlægget kan kobles lidt med den periode vi lige har været igennem – både børnene og jeg har BRUG for at komme ud af huset, men de mørke og kolde dage indbyder ikke ligefrem til gåture i skoven og timer tilbragt i haven. Glæder mig til vi IKKE behøver at tage 4 lag med tøj på for at komme udenfor…og til at mærke græs mellem tæerne, og plukke blommer og æbler i haven…ih, bare det at skrive dette gør at jeg smiler! 🙂

   God aften til deg!

   Kh Therese

Skriv et svar