IMG_2195

 

IMG_2196

Så blev det tid til en omgang mandags-mad igen, og – som altid – er det en dejlig nem og billig ret på menuen. Som lovet har jeg været lidt mere kreativ med navngivningen af dagens ret – men jeg kan dog ikke tage æren for navngivningen…den er nemlig MEGET STÆRKT inspireret af den ret der hedder “Mor Marys” i Rasmus Klump-restauranternes menu (jeg har dog hørt rygter om, at kæden snart skifter navn? Nogen, der kan be- eller afkræfte det?), så at døbe det Mor Thereses lå ligesom lidt til højrebenet, hehe. Nåh, anyways. Vi har ikke besøgt Rasmus Klump-restauranten alt for tit, men når vi har været der, og børnene har bestilt en omgang Mor Marys, har jeg tænkt, at det var penge ud af vinduet, for sådan en ret kunne jeg NEMT lave selv…og det har jeg så gjort nu.

IMG_2202

Der er ikke så meget avanceret madlavning involveret, og det hele er overstået på max 20 min. BUM. Færdig. Aftensmad. Jeg vil dog indrømme, at Manden og jeg valgte at skifte nogle af pandekagerne ud med rugbrød, men børnenes begejstring for pandekagetårnet ville ingen ende tage. Vil du også begejstre dine børn med sådan en omgang? Så er dette hvad du skal bruge:

Mini-Frikadeller:

 • 500 gram hk. oksekød
 • 1/2 (lille) løg, finhakket
 • 3 spsk. kartoffelmel
 • 1 spsk. mel
 • 1 æg
 • 1/2 tsk. salt
 • 1/2 tsk. peber
 • ca 1 dl. mælk

IMG_2204

IMG_2206

 

Fremgangsmåde:

 1. Hak løgen fint i en køkkenhakker eller for hånd, og kom det i en skål sammen med oksekødet.
 2. Kom de tørre ingredienser + ægget i, og bland det hele godt sammen.
 3. Kom mælken i lidt efter lidt mens du ælter dejen, indtil den har fået en jævn konsistens, der ikke er for blød (du skal kunne forme kugler uden, at dejen falder fra hinanden).
 4. Lad dejen stå lidt mens du laver pandekagedejen. Ingrediensliste og fremgangsmåde finder du her.
 5. Mens pandekagedejen hæver, kommer du smør eller olje på en varm pande. Form oksefarsen til små kugler som du steger på panden indtil de er gyldne/brune på begge/alle sider. Efterhånden som kødbollerne bliver færdig stegte kommer du dem i en ildfast form som stilles i en varm ovn (180 grader varmluft). På denne måde kan du være sikker på, at kødbollerne er gennemstegte ved servering, samtidig som de holder sig lune mens du steger pandekagerne.
 6. Når alle kødbollerne er stegte tørrer du panden af og steger pandekagerne som anvist i indlægget.
 7. Server sammen med de grøntsager I måtte ønske.

 

IMG_2197

P.S. Af en eller anden grund synes børnene det er sjovere, når kødbollerne serveres på et grillspyd, så hvis I har nogle liggende fra sommeren, så er dette en god måde at få dem brugt på.

Håber det smager.

Share this...