Hej mandag og hej med jer!

Jeg ved ikke med jer, men jeg er ihvertfald helt høj lige pt. på grund af solen, alle vintergækker der titter frem, og det faktum, at dagen har taget til med over 2,5 timer (!!!). Det er en SKØN tid vi går i møde.

For mange af jer er der nok vinterferie nu, men når man er hjemmegående og har små børn, så er det ikke rigtig noget vi mærker så meget til – udover at flere ting har lukket, og de ting der har åbent er noget mere crowded, hehe. Men en lille smule feriestemning kan jeg ikke undgå at få, og vi har da planlagt lidt ekstra hygge denne uge.

Det er jo – som i måske har fanget – tid til en omgang mandags(aftens)mad igen, men denne gang har jeg snydt…I får en repost af en opskrift jeg kom med for et stykke tid siden. Men bloggen har siden den gang fået en del flere læsere (fedt!), så dermed tænkte jeg det var fint at poste den igen…især siden suppesæsonen snart er over!

Håber I har fået en god start på ugen – med eller uden ferie.

Repost: Børnevenlig Gulerodssuppe med Ingefær

Er det én ting vi er fan af herhjemme, så er det god mad, hvor man kan lave flere portioner på samme tid og dermed fylde fryseren godt op. Det faktum, at man nærmest ikke kan få en billigere omgang aftensmad – ikke engang en god omgang rugbrød er billigere – hjælper da også på. Og når maden i tillæg falder i smag hos både børn og voksne, så er det vidst en vinder.

IMG_1443

Denne suppe er en fantastisk spise når det blæser koldt udenfor, eller hvis man mærker, at det kradser lidt i halsen. Det er også en rigtig god ret at hive op af fryseren de dage du ved, at du først er hjemme 20 minutter i spisetid. Herhjemme spiser både Røveren og Bassen lystigt af suppen, men vi vælger også at koge lidt fuldkornspasta som de får serveret i en skål ved siden af – så er der nemlig også lidt at bide i, for dem der ønsker det. Som oftest hælder drengene dog deres pastaskruer ned i suppen for efterfølgende at “fange” dem med skeerne.

IMG_1440-683x1024

collage-suppe

Du skal bruge følgende for at lave én omgang suppe til 4 personer (kan dog som nævnt fordobles eller trdobles, hvis du vil fylde fryseren):

  • 5-6 store gulerødder i skiver
  • 7,5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 hakket løg
  • 1-2 spsk. friskrevet ingefær (alt efter hvor stærk du ønsker den)
  • 2 fed hakket/knust hvidløg
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • 3 dl madfløde

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og hak gulerødderne i skiver.
  2. Kom gulerødderne i en gryde sammen med bouillonen, løg, hvidløg, ingefær og muskatnød.
  3. Kog suppen i 30-45 minutter (indtil gulerødderne er “møre”).
  4. Lad suppen afkøle lidt og purér den i en blender eller ved hjælp af en stavblender.
  5. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med fløde, salt og peber.
  6. Servér med pastaskruer, brød og smør, eller bare som den er!

Et andet lille tip er at ikke komme al fløden i gryden, med mindre I alle gerne vil have en dejlig mild suppe. Hvis fx. de voksne i husstanden godt kan lide suppen mere spicy, kan I vælge at komme lidt ekstra fløde i børnenes tallerkener når suppen er hældt op…ikke bare gør det, at alle får den smag, der passer dem bedst, men børnenes suppe bliver hurtigere kold (og dermed spiseklar) på denne måde.

Share this...