Fuldkornspølsehorn.

IMG_2296

Vi er inde i en periode nu, hvor Manden har mange rejsedage – bare de sidste 5 uger har han haft 15 dage væk – det er altså tre dage om ugen i gennemsnit!!! Det går egentlig okay, for både børnene og jeg er efterhånden ved at være vandt til det, og vi finder hurtigt en rutine når vi er alene. Nogle gange er det til og med sådan, at jeg synes det er nemmere at være alene med børnene, for så VED jeg, at alt hænger på mig, og strukturerer dagen efter dét…og når jeg er alene med dem, så bestemmer jeg jo også alt selv. Så sjovt nok kommer Manden og jeg tit til at *ehm* diskutere lidt, når han kommer hjem efter nogle dage væk, for så skal vi alle omstille os igen…heldigvis er vi som sagt ved at være vandt til det, så de her omstillingsperioder går også nemmere og nemmere.

Men er det én ting jeg sørger for at få gjort inden Manden rejser, så er det at fylde fryseren med mad! Alle forældre – ikke kun hjemmegående – kan nok nikke genkendende til det faktum, at det at være ALENE med børnene i ulvetimen, og samtidig skulle lave et anstændigt måltid, ikke er nemt! Og når man så har denne tjans flere dage i træk er det – ihvertfald for mig – vigtigt, at fryseren er fyldt, så madlavningen de dage jeg er alene er reduceret til blot at skulle koge pasta eller lign.

Èn ting jeg sørger for at have i fryseren til enhver tid (mere eller mindre) er de her pølsehorn. Den oprindelige opskrift fandt jeg for et par år siden inde på bloggen bageglad. Jeg har dog under tiden ændret lidt i opskriften, så den bedre passer vores præferencer.

Dette skal du bruge til 40 pølsehorn:

  • 20 pølser. Vi bruger som oftest dem der hedder “pølsehornspølser” (dem uden “skind”) -men du kan bruge hvilke som helst pølser
  • 150 gram gær
  • 4 dl. lunkent vand
  • 200 gram smør
  • 4 dl skyr eller youghurt (gerne naturel, eller noget uden alt for stærk smag – fx. pære/banan eller vanilje)
  • 4 æg + et til at pensle
  • 800 gram grahamsmel
  • 700 gram hvedemel
  • Ketchup
  • En lille tår mælk
  • Sesamfrø til drys
  • IMG_2276

    Fremgangsmåde

    1. Ha smørret i en gryde og sæt den over lav varme, så smørret smelter
    2. Rør gæret ud i lunkent vand.
    3. Bland smørret og yoghurten sammen, og bland det med gærblandingen.
    4. Tilsæt de fire æg, og rør godt.
    5. Kom grahamsmel og hvedemel i blandingen og ælt godt. Dejen skal være ret fast, så tilsæt den mængde mel du synes er passende – for mig er det ca. 800+700 gram
    6. Stil dejen til at hæve i ca. 30 minutter
    7. Del dejen til fem kugler, og rul den første ud til en stor flad cirkel med en kagerulle
    8. Del så cirkelen i 8 dele – lige som en pizza
    9. Kom en stribe ketchup på den bredeste del af hvert stykke, og læg en halv pølse ovenpå ketchupen
    10. Fold hjørnene af stykket ind over pølsen, og rul trekanten til et pølsehorn
    11. Når du har fyldt en bageplade med pølsehorn pensler du dem med en blanding af æg og mælk, og drysser sesamfrø over. Husk, at der skal være god plads mellem hvert pølsehorn, da de hæver en del i ovnen
    12. Bag pølsehornene i en forvarmet ovn ved 200 grader over-/undervarme i ca 20 minutter, til de er gyldne

    IMG_2280

    IMG_2282

    IMG_2288

    IMG_2289

    Det som er genialt med pølsehorn er, at de kan bruges til det meste; de kan sendes med i børnehaven, den dag jeg kun gider at smørre én rugbrødsmadpakke (ja, de dage findes) eller de dage man åbner brødboksen og bliver mødt af fine hvide prikker på rugbrødet (ja, de dage findes også!). Pølsehorn kan også bruges til at stille den lille (store?) sult man kan have om eftermiddagen, og så kan de selvfølgelig også serveres som aftensmad – sammen med lidt grøntsager, naturligvis (eller uden – de dage findes der nemlig også, hehe).

    IMG_2291

    IMG_2293

    Alt i alt er det genialt at have pølsehorn liggende klare i fryseren, hvilket er grunden til at jeg bager så mange hver gang – man kan snilt halvere opskriften, og “kun” lave 20 pølsehorn…men du kommer til at fortryde. De forsvinder nemlig hurtigere end man har lyst til at indrømme! Men nu er det jo trods alt FULDKORNSpølsehorn, og så går det nok, ikke? Hehe…

    Håber I nyder weekenden – og hvis I ikke har planer for dagen i dag, kunne I jo altid bare bage nogle pølsehorn! 😉

    2 comments / Add your comment below

      1. Nej, den er god nok – jeg bruger 150 gram gær i når jeg laver til 40-50 pølsehorn (der bliver som oftest lidt dej til overs, hvis jeg “kun” laver 40 pølsehorn, så man kan vælge enten at lave lidt flere pølsehorn, eller at forme dem som store boller, og bruge som hamburgerboller :).

    Skriv et svar