IMG_3320

Så er endnu en af de dejlige forlængede weekender foråret byder på ved at være over – og sikke en skøn weekend det har været! Vi har “bare” hygget alene herhjemme, hvilket har været lidt tiltrængt efter næsten 2 uger i selskab med min familie fra norge, hehe. I går tog solen en lille pause og fine små dråber kom fra himlen (læs; det stod ned i stænger!). Jeg var dog ret taknemlig for denne regnskylle, da jeg har været MEGET HÅRDT RAMT af pollenallergi i år. Sidste år var første gang jeg mærkede noget til pollenallergien, men der skulle jeg bare dryppe lidt med nogle dråber man kan købe uden recept, og så mærkede jeg ikke mere til det… I år derimod har jeg været så hårdt ramt, at selv om jeg både tager piller og drypper med dråber (begge receptpligtige!), så har jeg op til flere gange været tæt på at stikke øjnene ud med en gaffel! I kid you not. For et par dage siden kløede mine øjne så slemt, at jeg blev nødt til at tape et stykke vatrondel over skiftevis det det ene og det andet øje for at aflaste dem lidt – haha, jeg var NOGET af et syn! Er der andre, der har så slem allergi – og som måske har nogle råd??

IMG_3321

IMG_3316

Nåh, anyways, dagens indlæg skulle egentlig handle om noget heeelt andet – nemlig en lidt for tidlig fejring af Norges nationaldag, 17. maj. For dem af jer, der ikke ved det, så går vi nordmænd MEGET højt op i fejringen af vores nationaldag! Vi snakker folkedragter, optog med orkester, fester i forsamlingshuse, og så videre. Efter jeg flyttede fra norge for snart 9 år siden, har jeg ikke fejret nationaldagen på nogen speciel måde. Nu begynder børnene dog at blive så store, at de godt kan forstå noget mere – og Røveren ved godt, at han er halvt dansk og halvt norsk. Derfor blivere det mere og mere aktuelt at fastholde nogle af de norske traditioner, for at børnene kan lære lidt af deres norske kulturarv at kende. Så i dag, da farmor og farfar kom et smut forbi, besluttede vi os for at fejre den norske nationaldag. Og i den forbindelse lavede jeg en kage, der kan findes på mange af de norske borde i morgen, nemlig Pavlova. Dette er en kage jeg ikke spiser så tit, men når jeg engang imellem får den, så går jeg all in med hjemmelavet vaniljecreme, bær og flormelis ovenpå den dejlig svampede marengs – I skal nok få opskriften inden længe!

IMG_3327

Lige for nu må I dog nøjes med de her billeder af vores fest-bord – jeg kunne lige nå at knipse en håndfuld billeder mens børnene legede i haven med far, farmor og farfar… Jeg behøver nok ikke at sige, at vi elsker de her forlængede weekender? <3

IMG_3314

I morgen er det dog tilbage til hverdagen, og for os en HELT NY hverdag, Bassen starter jo nemlig i vuggestue i morgen. Tøjet har fået navnelapper, tasken er pakket, og Bassen er klar – så må vi se, om mor her også kan holde til det 😉 wish us luck!

Share this...