IMG_3317

Pavlova er egentlig en kage jeg ikke laver (eller spiser, for den sags skyld) ret tit. Jeg ved ikke helt hvorfor, fordi den smager skønt, er nem at lave, og er en fryd for øjet – for ikke at nævne hvor fantastisk det er, når den hårde ydre af marengsen møder den seje midte, som derefter blandes med den bløde vaniljecreme og de friske bær….uhm, I får lyst til et stykke af den bare ved at læse dette, ikke (I know I do 🙂 ). Det er en kage mange af os nordmænd forbinder med vores nationaldag (17.maj), som vi jo går lidt mere op i at fejre end danskerne gør, og derfor skulle denne kage selvfølgelig stå på bordet da farmor og farfar kom forbi sidste weekend.

IMG_3321

IMG_3334

Når jeg først laver en Pavlova, så går jeg ALL IN med nedenstående opskrift. Og det er en rigtig god én – der har jeg nemlig erstattet den traditionelle flødeskum med en hjemmelavet vaniljecreme, noget som giver kagen lidt mere smag og spil.

Til en ægte 17.maj-pavlova skal du bruge:

Marengsbund:
4 æggehvider
150 gram sukker
1 tsk. vin-, frugt- eller bæreddike
1,5 ss maizena

Vaniljecreme:
5 dl. piskefløde
1 vaniljestang
25 gram maizena
125 gram sukker
4 æggeblommer

Topping:
Bær, frugt, chokolade, kokos, eller hvad du måtte ønske at komme ovenpå 🙂

IMG_3332

Fremgangsmåde:
1. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk det hele GODT sammen (vi snakker 15-20 minutter – her hjælper det jo meget, hvis man har en maskine, der kan klare dette for én – hvis ikke kan man vidst anse det som dagens træningsøgt, haha)
2. Bland eddike og maizena forsigtigt ind i æggemassen med en dejskraber.
3. Tegn en cirkel på ca. 24 cm. på et bagepapir, og fordel marengsen indenfor denne cirkel. Prøv så godt du kan at lave en fin kant på marengsen, så den ligner en rund kage så meget som muligt. Kanten må også gerne være lidt højere end midten af kagen, så “fyldet” ikke faller af, når det kommer ovenpå.
4. Stil kagen ind i en ovn, der er forvarmet på 180 grader over/under-varme. I det kagen kommer ind i ovnen skruer du temperaturen ned til 150 grader.
5. Mens kagen er i ovnen laver du vaniljecremen efter denne opskrift.
6. Efter 1,5 time slukker du for ovnen og åbner ovndøren en lille smule (sæt evt en træske eller lign i åbningen) og lad kagen blive stående i ovnen til den er kold.
7. Når den er kold kommer du den over på et kagefad og pynter den med vaniljecremen og bær/frugt osv. På den kage vi lavedesidste weekend kom der en blanding af blåbær, jordbær og mørk chokolade. Jeg havde egenlig tænkt, at der skulle en hel del flere jordbær OG hinsbær på, men de var alle blevet dårlige over natten, og vi gad simpelthen ikke tage til den nærmeste “helligdagsåbne” butik (selv om den ligger 400 meter herfra), så jeg så ingen anden udvej end at kompensere med lidt hakket mørk chokolade, hihi.

IMG_3321

Kagen smager helt klart bedst den samme dag som den er lavet (det kan hurtigt blive en smattet omgang, hvis den står for længe), så du må enten invitere hele storfamilien på besøg eller glæde nogle naboer med resterne – denne gang gjorde vi sidstnævnte!

Share this...