img_4042

Efter jeg er startet på studie og arbejde, så er der ikke så meget tid til en af mine store passioner, nemlig madlavning. Jeg er især glad for at bage, men det tager tit ret lang tid at få stablet noget på benene, og så ender det altid op med et KÆMPErod, der tager evigheder at rydde op… Derfor er jeg blevet meget glad for opskrifter, der er hurtige at smække sammen, og som ikke roder alt for meget. Og når de både smager fantastisk og en tilnærmelsesvis sunde oveni det hele, så kan man vidst ikke bede om mere?

Og altså, når jeg siger “sunde”, så mener jeg nok egentlig “sundeRE”. For heeelt sunde er de her muffins ikke, men hvis man sammenligner dem med andre former for kager og søde sager, så er de her et meget bedre alternativ. Det er i hvert fald så sunde, at jeg tillader mig at sende dem med i børnenes madkasser nogle gange 😉

img_4043

Til ca 12 muffins skal du bruge følgende:

  • 2 æg
  • 75 gram sukker
  • 4 spsk olje (jeg bruger raps eller solsikke)
  • 1 dl mælk
  • 150 gram havregryn
  • 100 gram mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 bananer
  • 1 spsk vaniljesirup

Fremgangsmåde:

  1. Pisk sammen æg og sukker. Her er jeg kommet frem til, at det er helt fint at gøre det manuelt – du behøver ikke at finde frem elpiskeren (mindre rod og mindre opvask 😉 )
  2. Kom mælk og olje i skålen.
  3. Tilsæt bagepulver og salt, og rør godt rundt.
  4. Kom mel og havregryn i skålen og rør indtil du har fået en ensartet masse.
  5. Mas to bananer på en tallerken eller et skærebræt, og kom mosen i muffinsblandingen.
  6. Rør 1 spsk. vaniljesirup ind i blandingen.

Nu skal du lade dejen stå i nogle minutter, så havregrynene kan nå at “hæve” lidt. Derefter fordeler du blandingen i 12 muffinsforme og bager dem i en forvarmet ovn på 175 grader i ca 20-25.

img_4049

Jeg bruger denne vaniljesirup fra Black Coffee, som egentlig er beregnet som smagstilsætning til kaffe, men som smager H I M M E L S K i bagværk…men man kan bruge alle former for vanilje; sirup, essens, vaniljestænger/korn eller vaniljepulver – det er bare at smage sig frem!

Som med så mange andre ting smager muffinsene jo aller bedst, når de lige er kommet ud af ovnen – gerne med en kop kaffe og flødeskum eller en lille kugle is til 😉

img_4038

Men, de må selvfølgelig gerne også komme i fryseren…det er perfekt, hvis man vil sende dem med i madpakken en gang imellem. Så kan man tage dem op aftenen forinden når man smører madpakker (evt. lægge dem med toppen ned på et stykke papir, så papiret kan suge overskydende væske til sig), og så er de klare inden formiddagsmaden.

Nu vil jeg ud og nyde solen og weekenden med mine mænd – den står på shopping af vintertøj til både store og små. Og ellers bare hygge 🙂 Håber I også får slappet af og nydt solen stråler.

Share this...