Som I måske har registreret, så solgte vi vores hus for et par uger siden. Og siden da har herhjemme vi diskuteret rigtig meget, hvad vi skal nu. Som jeg nævnte i dette indlæg, så har vi tre alternativer; bygge et nyt hus i forstaden, bygge et nyt hus tættere på byen, eller købe et nyere hus tættere på byen. Og som jeg fortalte tidligere på ugen, så er det ene altenativ 100% strøget af listen – nemlig at bygge i forstaden.

IMG_5597

Der er mange ting, der spiller ind i dette valg, men de to primære ting er:

1. Min mand arbejder i centrum, og i og med det faktum, at han har ret lange arbejdsdage, så vil vi nødig miste mere tid med ham i hverdagen. Og 20-30 minutters ekstra transporttid hver vej vil altså godt kunne mærkes, da det måske vil betyde, at vi ikke kan blive ved med at spise morgenmad sammen. Eller måske er det aftensmaden, der ryger…og de samlingspunkter er simpelthen bare så vigtige, at de vil vi ikke give afkald på. Så vi bliver i det område vi allerede bor i nu – ikke i centrum, men stadigvæk indenfor “byzonen”.

2. På den lange bane er vi kommet frem til, at det er en bedre investering at købe et hus i dette område end i forstaden. Det er vidst ingen hemlighed, at vi er noget mere afhængig af min mands indtægt end min, og hvis der skulle ske noget (sygdom, nyt job, eller lign.) i det henseende, så er det en god idé at have investeret i noget, man nogenlunde nemt kan komme af med. Og det tror jeg/vi bare er nemmere i dette område, end i forstaden. Det er vi jo et klassisk eksempel på – vi har nærmest ikke kigget på eksisterende huse i forstaden, for hvis vi allerede skulle flytte derud, så kunne vi lige så godt købe en af byggegrundene, og bygge et hus efter vores egne ønsker, i stedet for at købe et hus, der var bygget efter nogle andres ønsker.

Som jeg skrev i det nævnte indlæg tidligere i ugen, så koster det jo lidt mere at bo tættere på byen. Derfor vil vi ikke ende med DRØMMEHUSET, som vi ellers kunne have bygget i forstaden, men vi vil stadigvæk få enten et nyt eller nyere hus tæt på byen – og den beslutning er vi begge to meget glade for. Så mangler vi bare at blive enige om, hvilket af de to alternativer det så skal blive…om vi skal købe det eksisterende hus vi har haft kigget på en del gange, hvor der er nogle virkelig fede detaljer og brugt rigtig gode materialer, men hvor planløsning og andre ting ikke er heeelt som vi selv ville have valgt? Eller skal vi investere (meget mere) tid & arbejde og (lidt flere) penge i at selv bygge et nyt hus i området, som så vil have den planløsning vi godt kunne tænke os, men hvor der ikke er råd til på samme måde at kræse for detaljerne..? Vi har en nogenlunde stram deadline for beslutningen, så snart fanger bordet.

Men lige i aften pakker vi diskutionen væk – børnene er på weekend hos farmor og farfar, og vi skal til bryllup ved en af mine veninder. Jeg glæder mig enormt meget til at fejre det smukke par, fejre kærligheden, og til at holde en mini-date med Manden (selv om man er omringet af mange andre venner, så føles det lidt som en date, når man sådan er ude uden børn) 🙂

God weekend til jer – håber I også får en weekend fuld af kærlighed!

Kh Therese

For dem, der kender Århus nogenlunde kan jeg fortælle, at den forstad vi overvejede var Malling. Tæt på naturen, god skole og gode offentlige transportmuligheder, fx. i form af den kommende letbane… På den anden side, så er Oddervej bare VIRKELIG ikke et godt sted at befinde sig tidligt om morgenen eller lige efter endt arbejdstid – den kø, der kan opstå dér kan virkelig tage modet fra selv den bedste af os.

Share this...