img_4095

De sidste par dage har vi været hjemme fra skole (mig) og institution (børnene) på grund af ondt i halsen og lidt generel “på-grensen-til-sygdom-følelse”… Selv om jeg synes min/vores hverdag er blevet en lille smule mere hektisk end jeg havde forestillet mig da jeg startede på studiet og i studiejobbet, så er dette en af de STORE fordele – jeg planlægger min dag og uge i meget stor grad selv, hvilket betyder, at jeg kan “tillade” mig at holde fri med børnene – også når de “kun” skranter, og ikke skal vente, til de er blevet decideret SYGE.

Jeg kan også mærke, at både børnene og jeg savner den mængde tid vi havde, da jeg gik hjemme, så sådan nogle hjemmedage nyder vi alle sammen. Så tøffer vi rund i pyjamaserne (yes, kl. er 10.14 lige nu, og drengene er i gang med en god leg inde på værelset, og jeg sniger mig til en kop kaffe og lidt skærmtid – alle i pyjamaser, haha).

Og selv om jeg nok BURDE folde en hel del tøj sammen, gøre rent og støvsuge, og alle de andre ting som vi hænger mere og mere bagud med (nu kan vi plutselig se, hvor meget jeg nåede at lave når jeg gik hjemme!), så prioriterer jeg at hygge med drengene. I går blev det fx. til, at vi tog hul på julens glæder og bagte pebernødder efter denne opskrift. Jeg er helt klart ikke en af dem, der er tidligst ude med julepynt o.l., da jeg mener det “udvander” julen lidt, hvis man begynder med det allerede i slut november/start december – faktisk er jeg fra min barndom vandt til, at pynten og juletræ først kommer op om aftenen d. 23. december…så kunne man vågne for første gang til et oppyntet hus juleaften. Det tror jeg gjorde juleaften ENDNU mere magisk!

img_4097

Men de to ting jeg dog gerne starter tidligt med er julemusik og julebagst. Julemusikken fordi jeg synes den er så hyggelig (og jeg som jeg skrev i dette indlæg har jeg lide fået en ny favorit indenfor julemusik; pentatonix…hvis I ikke har hørt deres julealbum, så synes jeg I skal gøre jer selv den tjeneste, at youtube/spotifye/et-eller-andet det 😉 )
Julebagsten starter jeg også tidligt på – lidt fordi der ikke skal være så meget stress lige op til jul med at bage alle de forskellige ting, og lidt fordi, at hvis man skal nå at nyde alle de forskellige ting (uden at spise så meget i julen at man ikke har plads til rigtig mad), så bliver man altså nødt til at fordele denne glæde lidt ud på ugerne op til jul… Normalt ville jeg nok ikke gå i gang før helt til sidst i november/start december, men nu havde vi en hjemmedag og alle ingredienserne, så derfor blev det allerede nu.

Det er også en enormt nem opskrift, som tager under 10 min at samle (hvis man bare har husket at tage smørret ud af køleskabet lidt tid forinden), og så er det bare at rulle dejen ud til pølser og dele op i små bidder til pebernødder – og lige dét synes drengene var enormt sjovt at være med til. Røveren kunne god finde ud af hele processen, altså både rulle ud, skære i bidder, og trille dem til runde pebernødder. Bassen var dog mest interesseret i skære-delen, haha. Men uanset blev det til en hyggelig eftermiddag – også selv om halsen driller lidt.

img_4090

Nu tror jeg vi skal have smurt en madpakke og gå en tur ude i det dejlige vejr…frisk luft er altid godt – også når man skranter en lille smule. Så må vi se, om vi også “får BRUG for lidt varm kakao (og nogle pebernødder) når vi kommer hjem” 😉

Share this...