Børnevenlig Kylling i Karry

Nu er det efterhånden et stykke tid siden der har været en aftensmadsopskrift her på bloggen. Og det er ikke hvilken som helst opskrift I får her, det er nemlig Røverens all time favorit-aftensmad. Når han får at vide, at det er dette vi skal have til aftensmad en dag, så begynder han umiddelbart at synge “er der noget vi kan lide, så er det kylling i karry”, haha.

img_4061

Denne opskrift tager udgangspunkt i en opskrift fra den fantastiske blog Valdemarsro (som virkelig er “one to follow”, hvis I ønsker inspiration til nye retter og opskrifter!). Jeg har dog ændret en lille smule i opskriften – både for at gøre den lidt mildere (den orinale opskrift var lige i overkanten stærk for børnene) og selveste madlavningsprocessen lidt nemmere (nogle gange skal det bare gå lidt stærkt, ikke? 😉 ).

Det er ikke en “køn” ret, men oh so good – i mine er det som comfort-food at regne!

Dette skal du bruge til 4 personer (to voksne og to børn):

  • 2 store kyllingebryst (eller tilsvarende mængde kød fra en hel kylling)
  • 2 spsk. olje
  • 1 hakket løg
  • 1-2 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. koriander
  • 2 dl. kogevand fra gryden med kogt kylling
  • 2-5 dl. madfløde (alt efter hvor mild du vil have saucen – du skal bare huske, at jo mere væske der kommer i, jo mere “tyndflydende” vil saucen blive…herhjemme bruger vi 3-3,5 dl)

Tilbehør:

Ris, Æble og bananer i bidder, Rosiner, Kokosmel, Nan-brød, Mango-chutney

Man kan naturligvis vælge det tilbehør man gerne vil – fx. mango, ananas, peanuts eller cashewnødder, men det er den ovenstående kombi som bliver brugt herhjemme.

skjermbilde-2016-11-18-kl-13-21-36

Fremgangsmåde:

  1. Start med at koge kylling og ris (den ris vi bruger tager nemlig ca. 45 min fra start til slut, så alt efter hvilken type ris du bruger, så kan det være en god idé at starte med den). Kyllingen kommer du i rigeligt med vand og lidt salt, som du koger op inden du lægger kyllingebrystene i. De skal derefter koge på medium+ varme i 15-20 min.
  2. Kom olje, løg, hvidløg og krydderiet i gryden inden du tænder for varmen. Jeg har nemlig lidt for tit oplevet, at løget mere eller mindre var sort inden jeg var færdig med at komme alt krydderi i gryden, så klog af skade kommer jeg nu alt i gryden inden jeg sætter den over varmen.
  3. Når løget er stegt blankt tilsætter du de 2 dl vand fra gryden med kylling, samt den ønskede mængde fløde og giver det hele et hurtigt opkog inden du skruer ned for varmen.
  4. Når kyllingen har fået den tid den skal tager du kødet op af vandet og skærer det i tern eller skiver. Kom så kødet ned i karrysaucen og lad det blot koge videre på svag varme indtil det er spisetid.

Vi serverer med det overnævnte tilbehør, men der er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser 🙂

Skriv et svar