Ej, hvor har december været en skuffelse herhjemme. Måske har det noget med, at man – store som små – har MEGET store forventninger til december-måneden, men jeg tror også, at det i vores tilfælde kunne kategoriseres som en crappy periode uanset…

skjermbilde-2016-12-14-kl-22-51-19

Generelt tænker jeg, at december er en ret travl måned, men hvis man rent faktisk har tid og overskud til alle de forskellige ting december byder på, så kan det blive rigtig hyggeligt. Har man på den anden side IKKE tiden og energien, så bliver december hurtigt uoverskuelig. Som jeg fortalte tidligere, så startede jeg “julesæsonen” med at melde fra til én julefrokost og tage hjem fra et andet et kl. 21.30 – for at sove. Der har simpelthen ikke været energi til specielt meget ud over det nødvendige; familie, skole, arbejde – I den rækkefølge. Og når jeg så for en lille uges tid blev ramt af en hoste fra afgrunden (tak for det, børnehavebørn!), så hjalp det ikke ligefrem på overskudskontoen.

Jeg tænker delvis, at det skyldes det faktum, at jeg på ingen måde har tid til de samme ting som jeg har haft tidligere i december. Dette er jo første gang i 4 år at jeg har været i arbejde i december måned (jeg var godt nok aktiv studerende i 2012, men da havde jeg ikke et arbejde ved siden af – kun en 9 mdr gammel baby :), og det kan jeg godt mærke. Det er faktisk gået så langt, at jeg har været inde på tanken om, at jeg måske har taget for meget på min tallerken – mtp., at jeg nu både er fuldtidsstuderende OG arbejder deltid (i tillæg til at være mor til 2 med en mand, der arbejder/rejser mere end gennemsnittet). Jeg trøster mig selv dog med, at det nok er fordi jeg kan mærke “eksamenspræsset” lige nu – vi skal nemlig aflevere to opgaver inden vi går på juleferie inden længe, så det fylder en hel del. I tillæg har der været nogle arrangementer på mit arbejde som jeg har skulle levere en del til, så det har jo også lagt lidt ekstra præs på min kalender. Mon ikke jeg ser lidt lysere på det efter 2 ugers juleferie fra mit arbejde, og 1,5 måneders ferie fra skolen (hvis man ser bort fra en enkelt uge-eksamen og et forsvar af en opgave, bah!).

Men men men, det der ærger mig ekstra meget ift vores december i år er, at jeg slet ikke har haft energi til at gøre førjulstiden lige så magisk for børnene, som det jeg havde tænkt og håbet. Det er som sådan ikke julepynt eller lignende jeg snakker om, for helt ærlig så er jeg bare ikke fan af at hele huset er færdig pyntet allerede 1. søndag i advent…men det er mere de andre ting jeg mangler; tid til at bage julekager sammen, at gå en tur under julelysene på strøget i centrum, at invitere venner over til en kop kaffe og æbleskiver og lignende. Og sidst men ikke mindst; at lave en sjov og hyggelig kalender for børnene, så de føler de er en del af “juleforberedelserne”.

skjermbilde-2016-12-14-kl-22-36-10

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan vi benytter os af en anderledes form for julekalender herhjemme, og i år skulle det være på samme måde. Her må jeg dog bare indrømme, at min energi ikke har strukket til (især denne uge, hvor jeg har været syg), så Lille Nissefar – som han hedder herhjemme ved os – har mildt sagt været utilregnelig. Børnene har egentlig taget det meget cool – der var nogle dage, hvor han slet ikke var forbi – men der blev vi enige om, at det måtte være fordi de ikke havde fået ryddet op på legeværelset (det havde Lille Nissefar nemlig sagt, at de skulle, for ellers kunne han ikke komme til) haha – #badmom. Når han ikke havde været her i tilstrækkelig mange dage fik børnene og jeg taget os sammen, og brugte en hel morgen her i weekenden på at rydde op og sortere ud – en del af Lille Nissefars opgave var nemlig også det, at vi skulle fylde en hel kasse med legetøj som drengene ikke leger med længere, som så kunne gives videre til nogle andre børn (så skal jeg nu bare finde ud af hvor vi skal aflevere legetøjet…jeg tænker mødrehjælpen?). Når det så var gjort duede det ikke længere, at Lille Nissefar udeblev. Han har også været her hver dag siden, men ikke nødvendigvis om morgenen. Nogle dage har han først været forbi om eftermiddagen, fx i mandags, hvor han så stillede en havrepandekagedej i køleskabet, så vi kunne få en dejlig (og nem!) aftensmad. Den ene dag blev også reddet af, at drengene (jeg) for et stykke tid siden fik et stykke legetøj, som vi skulle ‘teste’. Denne gave kom dog lige oveni Bassens fødselsdag, så jeg gemte den til lidt senere – og så endte den med at blive en adventsgave! Smart, ikke?

skjermbilde-2016-12-14-kl-22-34-52

Når jeg ser det sort på hvidt efter at have skrevet det her, så kan jeg jo godt se, at på nær det faktum, at nissen har været lidt utilregnelig nogle dage, så er det ikke så slemt. Det er måske bare mig, der FØLER det. Jeg forstår ikke, hvordan udearbejdende mødre med fuldtidsarbejde får tiden til at strække til…i år er det første år jeg har arbejdet mens jeg har haft børn, der er bevidste om konceptet jul, og jeg føler SLET IKKE, at tiden strækker til. Er det fordi jeg sammenligner det med de tidligere år, hvor jeg har været hjemmegående? Eller har de andre mødre en eller anden form for superkræfter, som jeg af en eller anden grund ikke har fået tildelt? Eller har I andre det også lidt på samme måde – at december godt kan blive uoverskuelig? Suk.

Én ting er i hvert fald sikkert; jeg GLÆDER mig til at holde juleferie med min dejlige familie. 12 dage uden arbejde, lektier, madpakker og alarmklokker. Til at gå rundt i pyjamassen hele formiddagen, at lave mad sammen med børnene, at spille spil, lægge puslespil og gå ture. Og til at lave absolut ingenting! I kan høre, at mine forventninger til juleferien er både skyhøje og helt nede, alt efter hvordan man ser på det? 😉 Jeg tænker dog, at med mindre vi går hen og bliver syge (hvilket ville være direkte ondskabsfuldt, nu hvor vi lige har været igennem en omgang!), så bliver det ikke så besværligt at leve op til de forventninger…

Share this...