Hej alle. Og hej 2017.

Long time no see. Herhjemme er vi langt om længe ved at være i gang igen med hverdagen. Som jeg skrev tidligere, så var vi noget udfordret i december pga sygdom. Intet mindre end 3 uger til sammen (drengene første uge, så mig, og så Manden og børnene tredje uge) lå vi syge med hoste, feber og til sidst halsbetændelse. Derfor havde vi VIRKELIG brug for den juleferie der ventede.

Og det var ikke hvilken som helst juleferie. Vi skulle for første gang siden vi blev forældre op til nord-norge og fejre jul sammen med min familie. Vi har ikke gjort det tidligere af flere grunde; det er en MEGET lang rejse (hvis du er heldig tager den “kun” 9 timer…hjemrejsen denne gang tog os intet mindre end 16 timer, da der ikke var tidligere connecting flights fra Oslo til Billund, bah!), der er meget mørkt og koldt, så man tilbringer meget af tiden indenfor (hvorfor det er skønt at drengene nu er så store, at man kan fx. spille spil sammen med dem), og når man først er udenfor, så skal de kunne løbe rundt og lege, så de holder varmen – derfor duer det ikke at tage afsted med et barn, der ikke rigtig kan gå/løbe rundt selv, for det ville fryse til is efter 5 min udenfor…

Der er hellere ikke mange indendørs aktivitets-steder man kan tage til deroppe, iom at jeg kommer fra en lille kommune med ca 5000 indbyggere. Man skal altså langt ud på bondelandet – helt ud til kysten. Der er FANTASTISK natur, helt stille og roligt, og man slapper af på en helt anden måde når man kommer derop (jeg skal nok vise billeder når jeg bare får sorteret dem) – men som småbørnsfamilie kan det altså lyde lige meget som et mareridt som det kan en drøm, for om man vil det eller ej, så har de kære børn altså noget krudt de skal af med en gang imellem. Men det gik RIGTIG godt. Det har været rigtig dejligt at holde juleferie deroppe!

img_7852

Ikke bare det at se min familie og mit barndomshjem (og -område) på vinterstid igen – det er nemlig noget helt magisk over nord-norge om vinteren; sneen, den “blå” time, mørket, nordlyset, bjergene, etc. etc – jeg kunne blive ved. Men det var også skønt at have tid sammen til at lave ingenting – hvor vi alle også er raske, vel og mærke. Vi har leget ude i sneen, spillet spil, besøgt nogle af mine barndomsvenner, gået ture, set lidt for meget fjernsyn (obligatorisk i juleferien, ikke?) og spist alt for meget usund mad (også obligatorisk!). I min familie spille vi voksne også meget kortspil, så næsten hver aften efter børnene var puttet blev kortene fundet frem og kløerne spidset – vi spiller nemlig IKKE for sjov, haha. Vi er hellere ikke gode til at stoppe når vi først er i gang, så klokken blev både 1 og 2 nogle aftener – eller rettere sagt nætter – inden vi var i seng. Men, altså, nu er det jo kun juleferie én gang i året, så det går nok. Så skiftede vi til at sove lidt længe om morgenen eller tage en skraber om eftermiddagen.

Jeg havde egentlig planlagt at forberede mig en del til den uges-eksamen, der startede i dag, men det blev det ikke til. Jeg åbnede faktisk slet ikke min computer hele den tid vi var i norge, og det tager jeg som et godt tegn. Vi havde simpelthen for travlt med at lave ingenting. Manden har også holdt mere eller mindre helt fri fra sit arbejde, hvilket også var skønt. Han havde egentlig hellere ikke så meget valg, iom at der ikke er wifi i mit barndomshjem (totalt oldschool, I know), og dækningen dér er alt andet end optimal, haha.

Jeg fik hellere ikke blogget noget i juleferien. Faktisk var det en beslutning jeg havde taget inden vi tog på ferie – at jeg ville prioritere at være sammen med min familie og venner, og tilbringe knapt så meget tid foran computeren. Så bortset fra et par billeder på min instagram-profil, så var jeg helt fraværende fra de sociale medier. Faktisk blev bloggen lidt forsømt i mere eller mindre hele december, i hvert fald de sidst uger blev der meget få indlæg – lidt ironisk, iom at det ser ud til at december er en meget aktiv måned i blandt bloggere. Men det er jo fordelen ved, at bloggen “kun” er en hobby…at jeg lige præcis kan holde “ferie” fra den, uden at det gør så meget (på samme måde som jeg også har holdt ferie fra en af mine andre ‘hobbyer’, nemlig træning, mere eller mindre siden starten af december *ahem*).

Selv om det har været rigtig dejligt med en pause fra det hele – både skole, arbejde, sociale medier, osv., så er det også dejligt at være i gang igen! Vi kom hjem fra norge sent tirsdag aften sidste uge, og det var lige på og hårdt med en morgenmøde i Vestas onsdag morgen. Heldigvis havde Manden taget fri onsdag, så børnene ikke skulle afsted i institution med kun 8 timers søvn i kroppen (det lyder jo af meget, men for dem er det jo 3-4 timer for lidt!)…

Weekenden gik med til en 90’s-inspireret polterabend for en af mine nærmeste veninder om lørdagen, og dertilhørende træthed om søndagen. Denne uge er startet effektivt ud med en lang arbejdsdag i går, og starten af en uges-eksamen i dag. Jeg har dog genopdaget, hvor god jeg er til at finde overspringshandlinger når jeg skal skrive opgaver/eksamener, så jeg har både skrevet næste uges avisklumme, ryddet en del op herhjemme, redigeret et indlæg til Vores Børn, og fået en lille lur. Altså knapt så effektiv dag, hvis man måler på, hvor godt jeg er kommet i gang med min opgave, men meget effektiv, hvis man måler på…jah, alt andet 😉

Håber I alle kom godt ind i det nye år – og tak for det gamle!

Share this...