Da jeg “holdt en pause” fra de sociale medier i juleferien fik jeg alligevel tænkt lidt over, hvad det er jeg godt kan lide ved at blogge. Og hvad jeg gerne VIL med bloggen. Det var ikke de vilde overvejelser – og slet ikke på et “skal-jeg-holde-med-at-blogge”-niveau…jeg nyder denne hobby for meget til at holde op med det! 🙂

Det, der dog fyldte lidt i mine tanker var noget jeg skrev i starten af december, i det indlæg, hvor jeg taler om nogle af de fordomme vi Motherbl*ggers bliver mødt med. I det indlæg skriver jeg, and I quote, “Jeg vil gerne noget andet med denne blog end blot at være et tidsspild, som bliver glemt lige så snart man har scrollet færdigt. Jeg vil også gerne bruge min stemme og mine evner til at kæmpe for en bedre fremtid, og det kan man jo kun gøre ved at prøve at få sine holdninger og tanker derud.” Del to af denne sætning er tænker jeg stadigvæk…det er ingen tvivl om, at jeg godt kan lide både at provokere og diskutere. Og at jeg heller end gerne stiller spørgsmålstegn til ting og sager jeg ikke er helt enige i – også selv om det drejer sig om socialt vedtagede normer.

Den første del af sætningen – at bloggen ikke måtte være et tidsspild, der bliver hurtigt glemt – vil jeg gerne trække tilbage. For det er også ok at “blot” underholde. Nogle gange er det i hvert fald dét jeg selv har mest brug for…og jeg tror da hellere ikke det ville være så sjovt i længden, hvis jeg ikke måtte blogge om ligegyldige ting. Og når jeg blot bruger mere end den ene hjernecelle, der var aktiv når jeg skrev ovenstående sætning, så kan jeg da også se, at de ligegyldige ting allerede fylder lidt herinde…hvis ikke, så havde jeg nok ikke “kategorier”, der hedder fx DIY, Hverdagslykke, Mode og Opskrifter. Altså, den der ene hjernecelle må vidst enten have været meget træt eller fuld i gerningsøjeblikket *indsæt-whatever-emoji-du-tænker-passer-ind* haha..

Så derfor – blot for at understrege, at jeg gerne også vil komme med fuldstændig hovedløse, ligegyldige, og overfladiske ting herinde, så lægger jeg lige så godt ud med at fortælle jer 5 fuldstændig hovedløse, ligegyldige og overfladiske ting, som I ikke vidste om mig. Sådan en liste synes jeg selv altid det er sjovt at læse på de blogger jeg selv følger, så det kunne jo være, at I også ville finde det underholdende.


1. Jeg slår mere eller mindre altid min mobil på “flight-mode” når jeg tanker diesel på bilen.
Jeg har en gang for længe siden læst en artikel om en tank, der eksploderede på grund af den statiske elektricitet der opstod på grund af mobilbrug…og lige siden den gang har jeg sat min på flight mode. Om det hjælper ved jeg ikke, haha. Og ja, jeg er godt klar over, hvor lille sansynligheden for, at det sker for mig er. Men TÆNK, hvor meget jeg ville ærge mig, hvis jeg holdt op med at gøre det nu, og det så skete…! 😉2. Jeg mangler to af mine kindtænder.
Skjermbilde 2016-05-23 kl. 20.28.37
Det er meget heldigt, at det ikke er i overmunden, jeg mangler tænder, haha

Jeps. Dette er faktisk en ting, jeg har været lidt flov over…men altså, der er ikke meget jeg kan gøre ved det. Eller, dvs., jeg har ikke brug for at gøre noget ved det.
Jeg har iflg. min tandlæge en spytsammensætning der tærer på mine tænder (hvor andre har enten neutral sammensætning, eller rent faktisk en beskyttende spytsammensætning…så heldig kan man altså være). Det har noget med syreniveauet eller noget at gøre. Nåh, men det fører til, at jeg ret nemt får huller, hvis jeg ikke passer godt på dem. Det var jeg ikke så god til da jeg var teenager, og derfor endte jeg med en rodbehandling i de her to kindtænder. I den ene side fik de dog ikke renset al betændelsen væk, og jeg endte derfor med at måtte trække den. Tanden i den anden side skulle rodbehandles et års tid senere, og der var jeg simpelthen for uforsigtig i den periode, hvor jeg kun havde midlertidig fyldning, så jeg tyggede bolcher en hel dag, og den endte faktisk med at knække i to *gisp*…

Det resulterede så naturligvis i to hulrum i hver sin side af min kæbe – det har dog aldrig rigtig kunne ses, hvilket er rart nok. Det heldige var dog, at jeg havde fået mine visdomstænder, og der var liiiiige lidt for trangt i min underkæbe til, at alle tænderne kunne være der – så planen var jo som udgangspunkt at trække visdomstænderne inden længe. Min tandlæge foreslo dog, at vi blot kunne lade være med det, for over tid ville de to bagerste tænder blot rykke tættere på den andre, og dermed fylde ud de hulrum jeg havde fået. Dette lød logisk nok, og det er da også det, der er sket. Tænderne er rykket tættere på hinanden, og jeg mærker ikke noget til det mere…dejligt når kroppen kan tage sig af sådan nogle ting selv! Det eneste lidt specielle nu er, at der jo er et lidt større mellemrum mellem to af mine kindtænder, så jeg kan lave et trick, hvor jeg bider over fx. et grillspyd, og lukker tænderne helt. Børnene bliver lige facinerede hver gang, haha…

3. Jeg har en måde at bedømme på mine instagram-billeder på, afhængig af likes.

Skjermbilde 2017-01-14 kl. 14.12.57

Yes, hellere ikke en specielt flatterende ting at oplyse jer om, men sådan er det nu bare… Vi kan vel alle blive enige om, at det er da skønt, når nogen gider at smide et like eller en kommentar til de billeder man poster – for man ville vel ikke have postet dem i første omgang, hvis man ikke ønskede en form for dialog/feedback?
Så helt ubevidst startede jeg med at vurdere om de billeder jeg postede var “gode” eller ej ved at vurdere ud ifra likes. Jeg kunne se, hvor mange likes det “mest populære” billede havde fået, og fik på en eller anden måde dannet en grænse i mit hoved for, hvor mange likes der skulle til for at det kunne kategoriseres som et “godt billede”…ahrmen, altså – jeg kan godt høre det selv!

Men igen – det er noget der er sket lige så stille i en lille krog af min hjerne, uden at jeg som sådan aktivt har tænkt over det. Men nu sidder det ligesom fast i mit hoved. Og jeg kan også mærke, at jo mere jeg er på IG (det er jo kun lidt over et år siden jeg joinede), og jo flere followers jeg får, jo højere er mine “krav” for likes. Pinligt, I know – men lur mig, om ikke mange af jer tænker lidt på samme måde? Måske er I bare ikke bevidste over det… 😉
Jeg vil dog gerne pointere, at jeg ikke sletter billeder, der ikke når den magiske grænse…så jeg bruger som sådan ikke denne “bedømmelse” til noget andet end egen reference.


4. Jeg gemmer en boks snus i en skuf i køkkenet.
I mine (meget) unge dage, var jeg nok tæt på at være en ryger. Jeg kunne virkelig ryge mange cigaretter på en dag, dog mest når jeg var sammen med andre, der røg. Men grunden til, at jeg nok ikke kunne kaldes en 100% ryger var, at jeg sagtens kunne holde en eller flere dagers pause – og derfor var det nemt nok også at stoppe, når jeg besluttet mig for det. Spørg mig ikke, hvorfor jeg ikke blev lige afhængig som de andre, men heldigvis slap jeg udenom. I norge er der jo dog et andet alternativ, der også er meget populært, nemlig snus (enten sådan en løs brun masse, som man former til en klump og lægger ind under læben, eller i nogle “portionspakninger”, hvor massen ligger i mange små “poser” som man kan lægge ind under læben). Jeg havde så en periode, hvor jeg også brugte de dér portionspakker med snus, nærmest som en overgang fra det at ryge til det at ikke gøre noget nikotin-relateret. Jeg havde dog hellere ikke problemer med at holde op med at snuse da jeg mødte Manden, som er MEGET anti-nikotin.

Én ting har jeg dog haft lidt svært ved at slippe; min festrygning. Når min promille stiger en del, så får jeg af en eller anden grund altid lyst til en cigaret. Og tidligere, så tillod jeg mig selv da også at ryge lidt, hvis jeg var til fest (ikke meget, det blev som oftest til 1-3 stykker på en hel aften, så det er nok ikke dét, der vil tvinge mig til at stille træskoene, haha). Men de sidste mange år – efter at jeg er blevet mor – er det ikke så tit jeg tager til fest. Og dermed er det meget sjældent jeg ryger. Derfor kunne jeg SÅ GODT mærker det i halsen, hvis jeg kom til at gøre det…det var ubehageligt flere dage bagefter. Så derfor blev jeg enige med mig selv om, at jeg kunne købe et par bokse med snus en gang jeg var i norge, som jeg kunne bruge til fester, i stedet for cigaretter. Den ene tog jeg med til en fest for nogle måneder siden, men den anden ligger stadigvæk gemt i en skuf i køkkenet…Manden ved det nemlig ikke, og køkkenet er ikke et sted, han tilbringer meget tid i, for at sige det sådan, haha! Såe, jah. Jeg er godt klar over, at der jo nu er en vis chance for, at Manden finder ud af det, i og med at jeg oplyser det hér på denne meget offentlige blog, men det går nok 😉

5. Jeg farvekoordinerer kaffekrus og skeer.

Skjermbilde 2017-01-14 kl. 14.12.00

Jeg har haft en forkærlighed for farverige og forskellige kaffekruse. Jeg synes det giver lidt liv til hverdagen og vores hjem, der ellers er ret “hvide, rene linjer”. Og for nogle år siden købte jeg en håndfuld farverige skeer, så både jeg og mine gæster kunne bruge til at røre rundt i kaffen med (almindelige te-skeer bliver nemlig lidt for korte). Der er dog sket det, at i og med, at jeg har både kaffekruse og skeer i forskellige farver, så tager jeg mig selv i, at koordinere farven på skeerne efter farven på kruset. Og det startede i det små, men nu kan jeg SLET IKKE have, hvis den lilla ske kommer i et orange krus. Det bliver bare fejl! Og det værste (eller bedste, alt efter hvem du spørger) er, at Manden også har fanget, at jeg har det sådan – og er derfor begyndt at gøre det samme – eller, han prøver i hvert fald – for at gøre mig glad… Se, DET er ægte kærlighed <3Såh, der fik I nogle fuldstændig ligegyldige og intetsigende fakta om mig – som I nok glemmer i det sekund i lukker for computeren…men jeg håber jeg har underholdt jer, og givet jeres hjerne en pause fra alt det seriøse i de minutter, I har læst med. Og hvad siger I? Kun seriøse indlæg på bloggen, eller mere af ligegyldige indlæg også?

God weekend til jer! Kh Therese

Share this...