Så er vi her igen. Denne gang hedder det dog 6 måneder. Tredje trimester. Slutfasen.

Det er på INGEN måde gået op for mig, at jeg om ca 3 måneder sidder med en lille ny i mine arme – pyh, jeg får frysninger bare ved at tænke på det. Det bliver så skønt, vildt, og sindsygt. Og jeg glæder mig!

Hvor langt henne: 6+ måneder

Køn: Vi venter endnu en bettemand <3 (mine tanker om, at jeg aldrig vil blive mor til en pige kan du læse om hér, hvis du har lyst)

Hvor stor er baby: Nu vejer baby ca 1 kilo, hvilket jeg synes er helt vildt!! Og endnu vildere synes jeg det er, at inden de næste 11-12 uger, så vil han have 3- eller 4-doblet den vægt *gisp*

Hvordan er formen: Jeg blev jo sygemeldt for et par uger siden på grund af de plukveer som jeg brokkede mig over i sidste månedsopdatering…det var altså ikke helt uden grund, at min krop brokkede sig over dem. Efter dette er det dog gået en del bedre, da jeg nu har bedre tid til at gøre de “hverdagslige” ting som jeg ellers skulle gøre efter endt arbejdstid. Det gør, at jeg nemmere kan stoppe plukveerne inden de bliver helt “slemme” ved at sidde eller ligge ned…så hvis du ser en ret gravid kvinde sidde på et eller andet random sted inde i SuperBrugsen, så er det bare mig, der tager en pause for at stoppe plukveer 😉

Ud over det vil jeg sige, at det går overvejende rigtig godt! Nu føler jeg, at jeg igen kan glæde mig over at være gravid, i stedet for kun at tælle dage indtil det er over – og i og med at dette med al sansynlighed er min sidste graviditet, så er det en dejlig følelse!

Cravings: Jeg har faktisk ikke cravings længere. I hvert fald ikke efter noget specifikt…Eller jo, jeg får en gang imellem mægtig lyst til spegepølse, men det er nok mere fordi det er lidt “forbudt” – jeps, hvis I ikke vidste det, så ved I det (desværre) nu; gravide må ikke længere spise spegepølse…ahrmen, altså, snart må vi vel ikke indtage andet end brød og vand. Jeg må dog indrømme, at jeg – en gang imellem – ignorerer dette, og nyyyyyyder en spegepølsemad! #badmom

Vægtstigning: Vægten siger næsten +5 kg i forhold til “startvægt”…men hvis man sammenligner med den vægt jeg havde, da jeg var 15 uger henne, så hedder den altså +10-11 kg! Det vil altså sige, at jeg de sidste 2,5 måneder har taget næsten 11 kg på, haha…så stærkt håber jeg altså ikke det går de sidste 2,5-3 måneder.

Bevægelser i maven: Der er fuld fest og glade dage derinde. Og de store drenge synes det er SÅ sjovt, når lillebror giver dem en “high five” ifra maven (i starten sagde jeg at han sparkede – hvilket jo nok er sandheden – men på et tidspunkt begyndte Bassen at blive sur over, at lillebror sparkede ham, så nu er vi gået over til at kalde det high fives, haha!)

Gener: Hum…ja, hvad skal man sige…nu generer plukveerne jo (heldigvis) ikke så meget mere, så jeg føler jeg har det MEGET bedre nu, end for en måned siden. På den anden side kan jeg dog bedre mærke, at jeg er ved at blive (endnu) større, og at kroppen mærker denne tyngde. Dette mærker jeg især om morgenen, da jeg nærmest føler mig mere øm efter at have ligget en hel nat, end jeg gjorde inden jeg gik i seng. Det er især i hofterne og lænden jeg kan mærke det. Jeg synes selv det er lidt mærkeligt, og jeg har aldrig prøvet lignende – men jeg tænker det er en kombi af vægtøgningen og det faktum, at jeg kun må sove på siden…hvis nogen andre har prøvet lignende og har nogle fifs, så tager jeg imod med kyshånd!!

Indkøb: I denne måned har jeg købt babys første sæt tøj! Altså, vi kommer nok ikke til at skulle købe så meget tøj osv i og med, at vi er ret godt dækket ind på drengetøjsfronten, men jeg synes alligevel det er lidt hyggeligt at købe bare en lille smule nyt tøj til baby også <3


Øvrigt: Ellers er der ikke så meget nyt under solen. Vi er stadigvæk ikke enige om navn. Vi er hellere ikke begyndt på at gøre gæsteværelset om til “babys værelse”, men det tænker jeg kommer en gang efter sommerferien… Jeg er dog begyndt at gøre mig nogle tanker om fødselen. Jeg kunne MÅSKE være til det at prøve en hjemmefødsel, men jeg ved ikke hvad Manden ville tænke om sådan noget. Nogen af jer, der har prøvet det og kan anbefale (eller evt. afskrække os fra) det?

Forresten, blot til info, så arbejder jeg på et indlæg, hvor jeg har fået lov til at give jer en kode I kan bruge på at downloade nogle virkelig gode opgaver til børn (no strings attached) – og det tænker jeg da kan komme godt med her i sommerferien. Det kommer nok i morgen eller på onsdag, så husk at kigge forbi 🙂

Share this...