I dag er det 7 år siden Manden og jeg fik samme efternavn, og i den forbindelse tænkte jeg det var meget passende at komme med del 2 af “vores historie” – altså historien om hvordan Manden og jeg fandt sammen.

Nu er det jo ikke en stor hemmelighed hvordan denne historie ender, men jeg synes stadigvæk det er meget sjovt at genopleve den ved at skrive den ned hér – og måske vil I synes det er sjovt at læse? 🙂

Du kan med fordel læse del 1 af denne historie, hvis du ikke har læst den før (eller hvis den blot skal genopfriskes – det er jo et liiiiille stykke tid siden jeg gik i gang med denne historie *ehm*).

Del 2:

Personalet i lufthavnen fik rettet fejlen på min flybillett lige inden vi skulle til at boarde, og jeg gik ombord som en af de aller første. Det var en kold dag i januar, og det var helt mørkt udenfor (som det jo er nærmest hele vinterhalvåret i nord-norge). Passagerene strømmede ind, og jeg sad blot og håbede på, at ingen ville sætte sig i sædet ved siden af mig…jeg havde en vinduesplads, og kunne godt tænke mig at have armlænet i fred, haha. I lang tid så det ud som om jeg havde hele sæderækken for mig selv (og jeg visualiserede hvor skønt det ville blive at tage en lur med benene op), men i det de sidste passagerer kom ombord, blev sædet mod midtergangen taget.

Efter kabinepersonalet havde gået sine runder og proklameret “boarding completed” gik der et stykke tid før der skete noget. Flyet stod stille, og efter noget tid kunne kaptajnen oplyse, at der var kommet så meget is på vingene, at flyet skulle af-ises før vi kunne flyve – det ville tage omkring en time. Havde dette været i dag, så ville samtlige passagerer blot finde frem deres smartphones, og få tiden til at gå med at se en film, serie, svare mails eller lignende, men dette var jo i januar 2007, hvor nærmest ingen havde mobiltelefon med internettilgang. Vi var derfor tvunget til at underholde os selv på den gode, gammeldags måde; med flymagasiner, aviser og offline socialisering.

Jeg havde købt en pakke blocher (af den smarte type der farvede tungen blå) i lufthavnskiosken inden afgang og gik i gang med at spise dem. Og af det jeg kun kan forklare som en kombination af “normal høflighed” og “lidt overdrevet lyst til at socialisere med andre mennesker” henvendte jeg mig til den fuldstændig fremmede mand der sad ved midtergangen og spurgte, om han kunne tænke sig et bolche. Meget lidt vidste jeg på dette tidspunkt, at jeg nogle år senere ville definere denne mand som Manden.

Vi faldt hurtigt i snak, og talte om alt og intet i mellem himmel og jord. Jeg kan til og med huske, at vi på et tidspunkt havde gang i en quiz, hvor vi skulle nævne hovedstader rundt omkring i verden – og så brugte vi de dér verdenskort i rejsemagasinerne som fasit, haha. Meget kreativt, ikke? Jeg kan huske nogle få specifikke ting fra de små tre timer vi i alt sad i flyveren sammen; jeg kunne godt lide, at han var en MAND – i modsætning til en “dreng”. Jeg var jo “kun” 20 år gammel på dette tidspunkt, og havde indtil dette punkt datet og været sammen med jævnaldrene…så derfor kunne det godt mærkes, at Manden var lidt ældre og mere etableret! Jeg kan huske han selv bestilte en kop kaffe – for så at spørge om han måtte købe noget til mig (det var en af de flyselskaber, hvor man skal betale for al drikke). Jeg sagde jatak til en kop varm kakao – og i samme sekund ændrede han sin bestilling af kaffe til en varm kakao også – så vi kunne få det samme. Det synes jeg både var meget gentlemansagtig og charmerende. Han fremstod også som en ret sej forretningsmand (og husk nu, at jeg indtil dette punkt kun havde datet studerende eller lign.), så når han fortalte hvilket firma han havde en ret god stilling i – og jeg ikke havde hørt om det – sagde det mig ikke så meget. Men da han lige pegede på det reklameskilt, der hang på bagsiden af hvert flysæde, og det var lige præcis dét firma, så kunne jeg ikke lade være med at blive en lille smule imponeret (skal åbenbart ikke så meget til for at imponere en 20-årig blond studine! Eller nej, jeg var faktisk mørkhåret på det tidspunkt… SO not important, men nu ved I dét, haha).

Den sidste ting jeg kan huske er, at på et tidspunkt under flyveturen ville Manden “vise mig noget udenfor vinduet”. Og for at han skulle kunne gøre det, blev han jo simpelthen nødt til at rykke ind fra midtergangen og hen til det sæde der var lige ved siden af mig. Vores flirt var altså ret tydelig på dette tidspunkt, og jeg tror vi begge kunne mærke kemien.

Det var i hvert fald ingen af os der var begejstrede, da flyveren landede i Oslo, og vores veje skulle skilles. Manden skulle til et forretningsmøde inde i Oslo centrum og jeg skulle flyve videre til Bergen, hvor jeg boede på det tidspunkt. Vi gik sammen hele vejen fra flyveren, ventede på baggage sammen og ventede helt til vi SKULLE skilles med at sige farvel. Men ikke inden vi havde udvekslet telefonnummer og givet hinanden en krammer.

Jeg kan huske jeg gik hen til min næste gate med sommerfugler i maven kombineret med en lidt trist følelse – for jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg var meget interesseret i den mand jeg lige havde mødt…men hvad nu hvis vi aldrig ville se hinanden igen. Lige på det tidspunkt føltes det MEGET som om at jeg var fanget i plottet til en klassisk, lidt cheasy romantisk film, hvor man nærmest kan se ens liv for sig hvis det ene eller det andet sker – og føle at ens skæbne afhænger af, hvordan man håndterer lige præcis denne situation. Lidt ala filmen ‘Sliding Doors’ med Gwyneth Paltrow, hvis I kan huske den? Man kan sige, at jeg vidste i hvert fald, at det jeg lige havde været med til potentielt kunne være livsændrende.

To be continued… (og denne gang lover jeg, at der ikke går over et halvt år før næste del kommer 😉 )

P.S. Billedet nedenunder blev taget en kold januardag i år – i den samme lufthavn som vi krammede hinanden farvel i 10 år forinden…denne gang var vores “baggage” dog lidt en anden <3

Share this...