En lille smule på overtid, men bedre sent end aldrig, ikke? Nu er der kun 1,5 måned tilbage, og jeg kan SLET IKKE forholde mig til, at vi snart har et nyt medlem af familien i vores arme… Jeg mistænker det er fordi der er rigeligt at se til med to store drenge, så man får ikke rigtig tid til at dvæle ved tanken. Jeg synes også det går relativt godt i tiden, og jeg nyder graviditeten (så meget man nu kan, når man også tager alle de små “charmerende bivirkninger” i betragtning)…det er næsten så jeg kan blive lidt ked af det, når jeg tænker på, at dette er sidste gang. Men kun næsten 😉

Hvor langt henne: 7,5 måneder

Køn: Dreng nr. 3

Hvor stor er baby: I følge det O’store internet er baby ved at være ca 45 cm lang, og vejer 2,2-2,3 kg. Jeg har dog ikke været til undersøgelser eller scanninger i nogle uger, så om dette passer ved jeg jo ikke…men jeg tror han vokser og trives som han skal (han ved i hvert fald at holde en fest derinde en gang i mellem), så jeg satser på, at han ligger omkring de mål 🙂

Hvordan er formen: Formen er overraskende god! Dette skriver jeg nok kun fordi jeg har fået en nogenlunde anstændig nats søvn de sidste to nætter…havde du spurgt mig for 4 dage siden, ville svaret have været et helt andet! Men jo – jeg er jo naturligvis ved at være stor, men ikke SÅ STOR som jeg på et tidspunkt i graviditeten havde frygtet…jeg tror jeg tog et kæmpehop omkring de 5 måneder, og siden hen er udviklingen stagneret lidt. Altså, misforstå mig ikke – jeg bliver hele tiden større (lige pt. kan det mærkes på det faktum, at jeg synes næsten alle bukser – også graviditetsbukser – strammer, så jeg smider dem så snart jeg kommer indendøre…), men maven vokser ikke i den samme hastighed som den gjorde på et tidspunkt *THANK GOD!*

Cravings: Mælk. Og chokolade. I den rækkefølge. Hvis jeg kun måtte have én af de to ting herhjemme, så ville det uden tvivl være mælk. Baby må VIRKELIG være glad for calcium lige nu…vi er seriøst så langt ude, at jeg var et splitsekund fra at købe en halv liter mælk inde i Bruuns Galleri den anden dag, som jeg i så tilfælde havde planer om at drikke ved hjælp af et sugerør. Hold fast, for et syn det ville have været – Therese går lige så stille rundt i butikkerne og drikker mælk af en lille mælkekartong ved hjælp af et sugerør, haha. Helt klart Instaworthy, ik?! 😉 Jeg blev dog reddet af, at jeg i sidste sekund fik øje på milkshakes og fik overtalt baby til, at det var et meget godt alternativ (og en noget mere socialt acceptabel måde at få sine mælkeprodukter på)…

Af en eller anden grund bilder jeg mig selv også ind, at mælk har en dæmpende effekt på den mavesyre/halsbrand jeg døjer med…nogen der kan be- eller afkræfte, at dette passer??

Vægtstigning: Vægten siger nu +7,5 kg. Det vil sige, at siden min 6-måneders-update har baby taget lidt over et kilo på, og det samme har jeg. Det er vel helt ok. Krydser dog stadigvæk fingre for, at strækmærkerne holder sig væk!

Bevægelser i maven: Lillebror er som nævnt ved at blive stor og stærk, og det kan godt mærkes! Hvis jeg af en eller anden grund vågner om natten, og han OGSÅ vågner, så kan jeg bare glemme alt om at sove videre. Han er nemlig blevet så stor og stærk, at når han går i gang med at sparke/tumle/hvad-han-nu-har-gang-i, så kan jeg ikke sove over det. Og så kan jeg lige så godt stå op.

Det er måske en god måde at venne sig til at være oppe om natten på, men jeg skulle ønske jeg kunne bruge denne sidste tid på at sove godt igennem… Meeeeen, så får jeg i det mindste set nogle smukke solopgange. Og en del netflix. Og heldigvis kan jeg – i hvert fald nogle dage – snige mig til en formiddagslur.

Gener: Ud over halsbranden som jeg nævnte tidligere er der ikke så mange gener. Jo – jeg er relativt stor, kan ikke ligge på ryggen, kan ikke gå 200 meter uden at få en plukve osv., men det definerer jeg ikke som gener – det er bare “at være højgravid”.

Indkøb: Jamen der er ikke sket så meget på denne front hellere. Barnevognen blev jo købt brugt for nogle måneder siden, så den har jeg allerede fortalt jer om, og derudover har vi ikke rigtig inverestet i noget endu. Nogle ting har vi nemlig stadigvæk – puslebord, babyalarmer, og ikke mindst tøj (har lige fundet frem 6 (!!!) kasser med tøj, der skal sorteres, vaskes, osv…om ikke andet, så er det MEGET praktisk/billigt at få tre af samme køn). Andre “små” praktiske ting som stofbleer osv. har vi også, samt en lille smule babylegetøj. Nu hvor vi har prøvet det et par gange før ved vi jo dog, at det er meget lidt baby reelt har brug for det første stykke tid. Der går en del tøj, stofbleer, og en pusleplads er god at have…og selvfølgelig barnevogn – men ud over det er der ikke så mange ting man har brug for i starten. Så køber vi tingene hen ad vejen, satser vi på.

Og dog – der er to ting jeg gerne vil have styr på inden længe; pusletaske (hvilket jeg regner med at få købt i morgen, når en af mine rigtig gode veninder og jeg skal holde “shoppe-hygge-forberede-til-babys-ankomst”-dag) og hvad baby skal sove i. Den “familievugge” vi har brugt til de to andre er nemlig ikke længere i drift, så vi må finde ud af hvad vi skal gøre. Har I nogle anbefalinger? Jeg har overvejet et babynest, men kan ikke helt regne ud om det er overflødigt eller ej? Om ikke andet, så må vi starte med liften til barnevognen og se, hvad vi får behov for…

Øvrigt: Kæmper vi stadigvæk med at blive enige om hvilket navn lillebror skal få. Jeg frygter det kan ende med, at han vil hedde “lillebror” eller baby et stykke tid efter han har gjort sin entré – vi kan nemlig slet ikke blive enig. Jeg håber dog vi kan finde ud af det inden han kommer, da jeg synes det er en helt speciel ting, når man kan fortælle, at “nu er lille X kommet til verden”, i stedet for “bare” baby eller lillebror.

Share this...