Så er det nu! Eller, det kunne det i hvert fald have været. Nu er der jo nemlig kun et par uger til termin, så Mindstebror kan jo komme hvornår det skal være. Og dén tanke er både skøn, skremmende og stressende på samme tid! Jeg må indrømme, at hvis jeg fik vælge, så ville han vente en uge eller to med at komme til verden – så kunne jeg nå at få styr på lidt flere af de praktiske ting (ja, jeg er HÅBLØST bagud denne gang), og jeg kunne nyde lidt mere tid med de store drenge inden bebse overtog kontrollen over min tid… Meeeen, altså, det er jo som nævnt også lidt spændende, og jeg glæder mig rigtig meget til at møde ham, så hvis han nu skulle beslutte sig for at komme nu her, så ville det også ok 😉

Når jeg kigger på billedeserien over, hvor der er ca 1 måned imellem hvert billede, så synes jeg det er helt vildt, hvor meget der kan ske på blot nogle måneder – fra 4 måneder til 8,5 måneder. Selv om dette er tredje gang, så kan jeg ikke lade være med at blive både fascineret og totalt overvældet over, hvad min krop egentlig kan! Det er altså lidt vildt…

Hvor langt henne: 8,5 måneder

Køn: Dreng. Lillebror. Mindstebror <3

Hvor stor er baby: Siden min opdatering for en måneds tid siden har jeg jo været i intet mindre end 2 scanninger og 1 jordemoderbesøg (den ene scanning i forbindelse med en trafikulykke jeg var med i, og den anden var en selvbetalt 3D/4D-scanning). Begge de to scanninger OG jordemoderen var meget enige; denne gang venter vi en lidt større dreng end de to andre har været. En hel del større, faktisk. Som jeg har nævnt tidligere var Røveren og Bassen hhv. 3,0 og 3,2 kg ved fødselen, og denne gang siger de, at jeg nok skal forvente en dreng på ca 4 kg, hvis jeg går til terminen. Derfor kan man jo så regne ud, at Mindstebror nu er omkring de 3500-3600 gram, hvis man går ud ifra, at de tager 200-250 gram på om ugen det sidste stykke tid. Hvor lang han er har jeg ingen idé om, men jeg kan i hvert fald sige, at han har i hvert fald ingen problemer med at fylde hele maven ud (and then some *ouch*).

Hvordan er formen: Jeg kan utvivlsomt mærke, at det nærmer sig slutningen nu. Jeg har tit så stærke plukveer, at jeg når at tænke “er det nu??”. Det strækkes, hives og nives alle tænkelige og utænkelige steder, og jeg overvejer kun at bukke mig ned efter noget, hvis det er MEGET vigtigt! Men altså, med tanke på, at Mindstebror i princippet kan komme any day now, så klager jeg bestemt ikke 🙂

Cravings: Pt. har jeg ikke så mange cravings. Jeg spiser nok mere usundt end jeg gjorde inden jeg blev gravid, men det er nok mere en vane jeg har tillagt/tilladt mig, end en decideret craving.

Vægtstigning: Vægten siger nu +10 kg, hvilket jo er meget for mig (med de andre to tabte jeg mig så meget i starten af gravideten, at jeg ikke “nåede” at tage mere end 5-6 kilo på). Jeg tænker dog ikke så meget over det – på en måde nyder jeg faktisk at prøve at være lidt mere “normal” gravid denne gang.

Bevægelser i maven: Nu er pladsen jo ved at være begrænset inde i maven, så det er ikke de vilde bevægelser jeg kan mærke længere – nu er de mere stille og rolige. Men misforstå mig ikke; jeg kan SAGTENS mærke dem! Fx når han strækker sig føles det nærmest som om han er på vej ud igennem maveskindet…

Gener: HALSBRAND! Men heldigvis ikke noget en enkelt Galieve i ny og næ kan afhjælpe. 🙂 Ud over det har jeg for første gang i mit liv fået lidt væske i kroppen – det har jeg ikke prøvet ved de andre graviditeter…Det er dog ikke værre end, at det nærmest ikke vises. Jeg kan bare ikke bruge min vielsesring længere, og så kan man se at elastikkerne i strømperne laver et ORDENTLIG mærke på mine lægge. Og så synes jeg også man kan se, at jeg er blevet noget mere “rundkindet”…og det HÅBER jeg er væske – hvis ikke er jeg vidst blevet lidt småtyk, haha *apropos-mine-cravings-som-ikke-er-cravings*.

Indkøb: Nu er der ved at være styr på de aller fleste ting. Og ja, jeg er godt klar over, at vi burde have styr på ALLE ting nu her, men det har jeg altså ikke. Den vigtigste ting vi mangler er nok autostol… Pt. har vi ingen baby-autostol, så hvis han kommer i løbet af de næste par dage må vi håbe vi kan låne en stol fra nogle venner eller lignende, som Manden så må køre efter inden vi forlader fødegangen. Eventuelt må Mindstebror og jeg tage bussen hjem, haha… Ud over autostol er det lige gået op for mig, at vi ikke har så mange lagen (de blev nok smidt ud i sin tid pga l*rte-pletter – i ved de dér karrygule pletter som er UMULIGE at få af! Det havde jeg bare ikke tænk over, så dét skal vi også have købt nogle flere af). Og til sidst overvejer jeg også at købe et babynest…jeg er dog lidt usikker på, om det er en ting jeg vil ende med at reelt bruge eller ej. Jer der har prøvet at have sådan én; bruger man dem?

Øvrigt: Der er ikke sket noget på navnefronten siden den sidste opdatering. Vi kan ikke blive enige. Eller, det vil sige, vi har nærmest ikke snakket om det siden – for husfredens skyld. Jeg overvejer dog, at hvis vi ikke er enige inden fødselen går i gang, så bringer jeg det på banen dér…jeg tænker; det må være noget nær UMULIGT at sige nej til én der er ‘in labour’. Alternativt må han jo hedde “Lillebror” eller lignende indtil vi kan finde ud af det. Men det kunne være skønt at give ham sit navn når han kommer til verden… <3

Share this...