Når det nu nærmer sig slutningen af min tredje og (højst sansynligt) sidste graviditet, er der en del tanker der melder sig. Jeg kan blive en lille smule trist over at vide, at dette er sidste gang jeg skal prøve at mærke en baby give et lille puf fra sig og lignende, meeeeen, på den anden side er der SÅ MANGE ting jeg ser frem til ved det, at være færdig med at være gravid! Og jeg har samlet en lille håndfuld af de ting hér (og ja, jeg er godt klar over, at en del af dem er MEGET overfladiske 😉 ):

  1. Jeg vil aldrig mere blive udsat for de hormonelt betingede “glæder” som en graviditet medbringer…

Her kan jeg nævne: kvalme og opkast i 3-4-5 måneder, tudeture og raserianfald, hud og hår som plutselig opfører sig meget mærkerligt og ømhed på steder jeg ikke vidste eksisterede.

  1. Fra nu af kan jeg sove i lige præcis den stilling jeg har lyst til.

Når man har været tvunget til at sove på siderne i snart et halvt år (man må jo hverken sove på maven ELLER på ryggen når man er gravid), så er dette virkelig en stor ting. Åh, som jeg glæder mig…og dog – jeg har et vagt minde om, at mine bryster ikke var så glade for at blive fladmaste i de to tidligere amningsperioder?

  1. Jeg glæder mig også til at have en vished om, at nu er familien komplet som den er.

Inden vi blev gravide med Mindstebror var der en laaaang periode, hvor vi var usikre på lige præcis dette. Og det tog faktisk en hel del energi at finde ud af. Så jeg ser frem til, at med vished i hjertet kunne sige, at nu er familien komplet som den er.

  1. Jeg er en af dem, der prøver at undgå for meget unødvenig kemi og deslige

– især når jeg er gravid. Så jeg har næsten ikke brugt tørshampoo (som ellers var min pre-pregnancy lifesaver), har slet ikke brugt neglelak eller parfume, og har ellers også begrænset mit forbrug af “skønhedsprodukter” meget. I tillæg har jeg – så godt som det nu kan lade sig gøre – prøvet at følge retningslinjerne ift. hvad man ikke må spise og drikke (på nær når det kommer til sukker og koffein – I mean, who are we kidding), så DET ser jeg også frem til at være herre over selv!

  1. Det bliver også skønt, at endelig kunne købe et stykke tøj og vide, at “dette vil jeg kunne bruge i mange år fremover”.

Indtil nu har det været mere “dette kan jeg passe indtil jeg bliver gravid igen. Og så må vi se hvor meget jeg svulmer op, og hvor meget der igen ryger af”…så gider man ikke rigtig investere i den lidt dyrere kvalitetstrøje eller det utrolig flotte undertøjssæt – man ved jo aldrig hvordan ens vedhæng ser ud efter baby har taget sit *suk*

  1. Jeg ser også frem til at være færdig med at investere i baby-udstyr.

Shit, det er altså dyrt at få børn! Og selv om man har et par stykker fra før, så er der altid nye ting, der skal investeres i. Og for ikke at nævne, hvor meget plads alt dette tager. Jeg GLÆDER MIG til vi begynder at sælge/forære ting væk, og se hvor meget plads der EGENTLIG er i vores bil, når den ikke er fyldt op af 3 autostole, 1 pusletaske, 1 barnevogn, ble-pakker, løbecykler, ekstratøj og underholdning.
(Og alle de penge vi fremover IKKE skal bruge på baby-ting kan jo meget passende gå til skønhedsbehandlinger og lækkert kvalitetstøj til mutti her, ikke? 😉 )

  1. Men aller mest af alt, er der ÉN ting jeg ser frem til…

…at møde vores dejlige lille Mindstebror, som jeg har snakket med i flere måneder, elsket i snart ni måneder, og drømt om hele mit liv <3

Share this...