Nu er det et år siden denne klumme blev udgivet – men den er stadigvæk lige aktuel i år! Nedenfor kan I læse om, HVORFOR jeg er i mod fejringen af Halloween (én af grundene, i hvert fald)…

For nogle år siden, på halloween-aften var mine forældre ude af huset. De havde ikke tænkt over, at de var halloween (jeg ved ikke engang om de vidste, at det var halloween den dag), så derfor havde de forladt huset med udelysene tændt – som altid, da det er dejligt praktisk når man kommer hjem efter det er blevet mørkt.

Det de dog ikke vidste (og jeg hellere ikke, for den sags skyld) var, at når udelysene er tændt på halloween-aften, så tager «trick-or-treaterne» (altså dem, der har kledt sig ud og går rundt og samler slik ind) som et tegn på, at man godt må banke på.

Og som det jo bliver sagt i selveste catch-frasen til halloween, så skal man så enten stille med slik, ellers får man ballade.

Mine forældre – som jo ikke var hjemme den aften – kunne af gode grunde ikke give slik til dem der bankede på. Og derfor fik de ballade. De kom simpelthen hjem til et vindfang, der var smurt ind i gammel mad.

Jeg var og er målløs – næsten, i hvert fald 😉

Hvordan nogen mennesker (også selv om det nok er tale om børn) kan få sig selv til at tro, at sådan noget er acceptabelt fatter jeg ikke. Hvor er folks manérer? Høflighed? Almindelig fornuft?!

Men, det var jo halloween. Så derfor var det jo ok. Hvis man vil være sikker på ikke at få sådan en form for ballade, så må man ikke have sine udelys tændt. Sådan er jo reglerne.

NEJ! Intet kan gøre sådan en opførsel acceptabel. Selvfølgelig skal man kunne have sine lys tændte uden at frygte at få sit hus smurt ind i gammel mad!

Og jeg har på ingen måde tænkt mig at støtte op om en «fejring» der opfordrer til sådant noget, uanset hvor uskyldigt det måske kan være – for ja, jeg ved at det er de færreste, der rent faktisk ville gennemføre sådant noget.

Hvad tænker I om Halloween? Fejrer I det?

Share this...