– Indeholder reklame, da bh’erne er modtaget i gave –

At finde rundt i junglen af ammevenligt tøj er ikke nemt, og selv om jeg har to tidligere ammeforløb i bagagen, var jeg stadigvæk i tvivl om hvad jeg skulle investere i denne tredje gang – for der er jo kommet en hel del nye ting på markedet siden jeg sidst var i gamet. Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt om jeg kunne tænke mig at teste nogle amme-bh’er af mærket Carriwell.

Jeg brugte lidt tid på at kigge igennem Carriwells sortiment, og valgte tre bh’er som alle har det til fælles, at de er uden indlæg og uden bøjle. Når jeg ammer kan jeg ikke lide at bruge bh’er med bøjle, da det hurtigt kan føles som om de strammer for meget, og jeg synes også at huske, at jeg for ikke længe siden også læste noget om, at bøjler i amme-bh’er kunne påvirke mælkeproduktionen negativt…om det passer eller ej ved jeg ikke, men jeg tager altså ingen chancer! Og når det kommer til indlæg er jeg bare generelt ikke fan af dem – og især ikke når jeg ammer…da er der rigeligt at holde styr på i forhold til ammeindlæg, stofbleer, baby, etc…

Men når alle bh’erne havde de samme “grundkomponenter” kunne man fristes til at tro, at de ligner hinanden rigtig meget, men det gør de faktisk ikke. De tre bh’er jeg har testet er faktisk ret forskellige, og jeg vil påstå at de har hver sit brugsområde de fungerer “bedst” til.

Den sorte blonde-bh er en rigtig fin en af slagsen, og er – for mig – RIGTIG god når man er på farten. Den har nemlig sådan et stykke, der sidder skråt over ens bryst – også når man klipser den side op. Det betyder, at der altid er et lille stykke af ens bryst der er tildækket, og det kan jeg godt lide – så føler man sig knapt så “eksponeret”. Og at den faktisk også er rigtig flot at se på med de fine blonder gør jo hellere ikke noget.

De to andre bh’er er begge sådanne nogle, der efterlader hele brystet blottet når man klipser op. Men med mindre man er for blufærdig for sådan noget, så synes jeg faktisk det er aller bedste – for så er der ingenting de kan “klemme” når brysterne er helt fyldt op og spændte.

Den hvide sømløse bh (i økologisk bomuld) er enormt behagelig at have på, og var helt klart min favorit de første uger, hvor jeg døjede meget med sår på brysterne (I kan læse mere om vores problemer ift ammeetableringen her). Det at bh’en var så blød og elastisk gjorde at jeg nemt fik plads til at have fx. “skaller” over brysterne for at give dem lidt luft, hvilket jo er rigtig godt for sår der skal hele.

Den bh, som dog kommer til at blive min hverdagsfavorit er den prikkede lille sag, der ikke bare er dejlig blød, men som også har en gelébøjle, som gør at man føler man får lidt mere støtte. Og så synes jeg den er lidt penere at se på end de helt ensfarvede amme-bh’er, hvilket jo ikke gør noget 🙂 Nedenfor kan I se et billede, hvor jeg har bh’en med gelébøjle på, og som I kan se giver den ret god støtte (for sådan ser det altså ikke helt ud ‘au natural’, haha!)

Er der dog et tip jeg gerne vil give videre hvis I overvejer at købe en af de her bh’er, så er det at I ikke skal undervurdere hvor store bryster I har – eller rettere sagt; hvor store bryster I FÅR når mælken først løber til. Jeg fulgte Carriwells størrelsesguide da jeg bestilte bh’erne, og jeg landede i den “store ende” af medium (bruger normalt str. 65E), men skulle måske have haft en størrelse large i alle bh’erne. Heldigvis kom de alle sammen med “forlængere”, hvilket har gjort at jeg kan passe dem alligevel – thumbs up for det! 🙂

Og forresten, hvis du godt kunne tænke dig at få en amme-bh magen til de jeg har testet, så skal du lige holde øje med bloggens facebook-side – der kommer der nemlig en god gammeldags giveaway inden længe 😉 og hvis du ikke kan vente så længe, så ved jeg at du kan finde dem i bl.a. Babysam

Share this...