Ny klumme på Alt.dk

Dem af jer, der har fulgt med et lille stykke tid ved, at jeg i en periode nu har skrevet en klumme for Vores Børn’s hjemmeside. Nu er det dog sådan, at Vores Børn er blevet lagt under Alt for Damernes hjemmeside, hvorfor mine klummer fremover vil være at finde på alt.dk under fanen, der hedder “Børn”.

Tidligere denne uge blev en af klummerne udgivet på hjemmesiden, og der må jeg indrømme, at jeg blev en lille smule overrasket da jeg så overskriften – det var nemlig ikke den overskrift jeg havde skrevet.

Indlægget handler om, hvorfor det primært er kvinder, der holder størstedelen af barslen, går ned i tid, eller bliver hjemmegående. Derfor hed den oprindelige overskrift “Derfor tager kvinden hjemmetjansen”. I den publicerede udgave er overskriften blevet ændret til “Derfor er det mig, der dropper karrieren for børnenes skyld” (I kan læse hele klummen hér)…

Jeg er en liiiiille smule træt af den ændring, da den får mig til at lyde selvopofrende og lidt “hellig” – og det var jo slet ikke tanken. Jeg kan dog godt se, at den nye overskrift måske trækker flere læsere, og det synes jeg jo egentlig kun er godt 🙂 Indholdet i klummen er også som jeg skrev det, så derfor satser jeg på, at alle kan se, at jeg ikke ser på mig selv som selvopofrende eller hellig…eller hvad siger I?

 

2 comments / Add your comment below

  1. Jeg tror helt sikkert den mere personlige vinkel tiltrækker flere læsere – og som du selv siger, der er måske så ‘prisen’ for at komme ud med et budskab. Jeg tror i øvrigt du har ret:) min mand er yngre end mig, men blev tidligere færdig med sin uddannelse. Da vi fik første barn, tjente vi det samme, nu venter vi 3. barn og han tjener meget meget mere end jeg gør. Vi har desuden også valgt, at det er mig der er mest hjemme, fordi det er mig der har mest lyst – og det er vel fair nok? Jeg synes nogle gange, at det er lidt ‘forkert’ som kvinde at have lyst til at arbejde deltid, det er ikke noget samfundet bifalder.

    1. Herhjemme er det helt klart også fordi jeg har lyst – ellers ville det slet ikke gå! Og ja, selvfølgelig skal man jo også tage det med i beregningen, hvis den ene har meget mere lyst end den anden…og hvis slet ingen har lyst er den jo nem nok 😉 Men jeg ville bare sætte ord på, at det ikke KUN er biologi og lyst, der gør at tingene bliver som de bliver – der er simpelthen også nogle praktiske faktorer, der spiller ind.

      Jeg fornemmer forresten, at det er mere og mere socialt acceptabelt at “ønske” at gå på deltid, da det er ved at gå op for en del at det er en god idé at investere lidt tid i hjemmet også…men ja, der er stadigvæk en lang vej før samfundet vægter denne type arbejde lige så meget som lønnet arbejde *suk*

      /Therese

Skriv et svar