I lang tid har jeg jo skrevet en klumme for vores lokal-avis her i Århus Syd. De sidste måneder er der dog sket en del ting i den forbindelse. Avisen jeg skrev for er blevet købt op af en anden, og derfor blev min klumme også rykket. Det var i og for sig helt ok, for rammerne var de samme. Nu har den nye avis dog besluttet sig for, at de ikke længere skal have klummer i avisen, og derfor er jeg blevet “fyret”.

Det er naturligvis lidt ærgerligt, for det var ret sjovt at se sine ord på skrift i en fysisk avis. Det var også i de klummer jeg lod min lyst for at skrive om fx familiepolitik gå helt amok. Der følte jeg nemlig, at jeg godt kunne tillade mig det. Jeg var nemlig kun én af 6 skribenter, og vi havde hver især vores “profil”, hvor jeg var den der skrev om “familie-relaterede emner”.

Endnu sjovere blev det også når venner, naboer og endda pædagoger i drengenes børnehave kommenterede på klummens indhold. I flere omgange blev klummen klippet ud og hængt op i børnehaven, da pædagogerne følte jeg “talte deres sag”. Det gjorde mig en liiiille smule pinlig berørt at se mig selv hænge på opslagstavlen i børnehaven, men også pavestolt! Det er da fedt, når andre føler man taler deres sag.

Dette er det naturligvis ærgerligt at jeg ikke skal opleve mere, men på den anden side må jeg indrømme, at timingen er ret perfekt. Når man har lige har tilføjet et tredje barn til flokken er der jo rigeligt at se til. Og jeg har tit minimum et barn at se til. Bettemanden sover jo nemlig først til aften når klokken er blevet meget, og det var ofte dér jeg fandt tid til at sidde og skrive.

Hvad så nu?

Lige for nu vil jeg ikke gøre så meget ved situationen. Jeg skriver jo nemlig stadigvæk klummer for alt.dk/voresborn.dk, og det vil jeg blive ved med. Så må vi se, om jeg finder et andet sted jeg kan se mine ord på tryk i når Bettemanden er blevet lidt større. Der skal nemlig være både tid og overskud til at overholde deadlines, og lige nu er der ikke så meget af det.

Det kan dog være, at der kommer lidt mere familiepolitik andre steder – enten her eller på alt.dk/voresborn.dk. For jeg kan simpelthen ikke lade være med at skrive om det! I bliver nødt til at bære over ved mig, og hvis det bliver for meget må I sige til 😉


Hvis jeg selv skal fremhæve nogle af avisklummerne som jeg synes er værdt at læse, er der især tre der skiller sig ud:

  • Provokerer mit valg dig“, der handler om de reaktioner jeg har får når jeg fortæller, at jeg er hjemmegående og frivilligt bliver forsørget af min mand,
  • Småbørnsforældre, der fraskriver sig ansvaret?“, hvor jeg stiller spørgsmålstegn ved hvem, der har ansvaret for at hjulene løber rundt for familien Danmark,
  • Og til sidst “Individuel Robusthed“, hvor jeg påpeger at hvis man vil have, at vores børn skal blive “robuste”, så er det ikke nok at sende nogle retningslinjer på et fint papir til de i forvejen pressede pædagoger – jeg kommer med nogle bud på hvad jeg mener der skal til…

 

Share this...