…og MISTER sit kørekort!

Det var lige dét, der skete for mig for et par uger siden.  Kan I huske, at jeg legede “meget-vigtig-blogger-der-arbejder-på-noget-som-hun-ikke-kan/vil-fortælle-om” i sidste indlæg? Well, det var dette. En køreprøve. Jeg fik jo nemlig mit kørekort betinget frakendt i en ulykke jeg var med i for ca et halvt års tid siden. Kort fortalt overhold jeg ikke vigepligten i et kryds (jeg SÅ SERIØST IKKE den anden bil – troede ikke de bare sådan kunne gemme sig, men det kan de åbenbart…), så det var jo helt klart min skyld. Der kom heldigvis ingen personskader ud af sammenstødet, men jeg fik som sagt denne “dom”. Og en frist der hed 26. Marts.

Inden den 26. Marts skulle jeg altså tage både den teoretiske og den praktiske køreprøve, hvis jeg ikke skulle miste kørekortet. Og jeg skulle bestå dem begge i første forsøg – ellers ville dét også medføre, at jeg mistede kørekortet. En lille smule stressende, når man også har en baby på armen, der også bliver fuldammet. Men der var jo ingen vej udenom.

Jeg købte derfor et online “øvelses-program” for at klare den teoretiske prøve – det var faktisk den jeg var mest bekymret for. Jeg anser nemlig mig selv for at være en nogenlunde “korrekt” bilist, hvis man kan kalde det for det (i hvert falt de gange jeg IKKE overser en hel bil, suk!). Jeg husker at bruge spejle, blinklys, begge hænder på rattet, osv., så det tænkte jeg der var styr på. Teorien var jeg dog mere bekymret for – med rette.

Da jeg startede med at tage de teoretiske “øvelses-prøver” jeg havde købt dumpede jeg BIG TIME! Om jeg ved hvad forskellen på én- og to-sporede togoverkørsler er??? NEJ! Om jeg kan huske hvor langt noget må stikke ud over bilen før det skal afmærkes med noget? NEJ! Og NEJ, jeg ved ikke helt om du synes jeg skal være “særligt opmærksom på, at vejen svinger”. Altså, er det en ting man skal være SÆRLIGT opmærksom på? Jeg tænker lidt; hvad er alternativet? Blive ved med at køre ligeud?! Ahrg, altså… Nåh, men efter et par ugers intens øving gik det meget bedre. Jeg havde lært betydningen af selv de mest underlige skilte, og havde nu fanget hvad de gerne vil have man trykker “ja” til i forhold til at være “særlig opmærksom”. Jeg havde bestået alle prøverne med glans, og jeg var klar. Troede jeg.

Men nej. Når jeg først kom ind i lokalet blev jeg igen usikker på hvad jeg skulle være opmærksom på, og jeg begynte at tvivle på alt jeg ved i livet. Og gik derfra med 6 fejl (altså éeeeeeen lusen fejl for meget). Og uden kørekort. Jeg måtte altså ikke køre bil igen før jeg havde “taget kørekortet” igen – og det betyder altså både teori OG praktisk køreprøve. Jeg kunne dog heldigvis komme op til den teoretiske køreprøve igen blot nogle få dage senere, og fik kun én fejl denne gang (så det var altså ikke min viden der manglede første gang, ehe).

Der var dog en lille smule ventetid før jeg kunne tage den praktiske prøve, så der gik et par uger hvor jeg ikke måtte køre bil. Heldigvis bor vi meget tæt på både institution, indkøbsmuligheder og lignende, så der var faktisk kun én aftale jeg blev nødt til at aflyse i løbet af de to uger. Tiden for den praktiske køreprøve lå dog onsdag d. 7. Marts, altså dagen før “#tagbørnenehjem”-aktionen. Det var lidt derfor jeg skrev i sidste indlæg, at jeg ikke som udgangspunkt havde tænkt at påtage mig nogle opgaver i forbindelse med aktionen. Og at jeg godt kunne bruge nogle flere timer i døgnet, når det nu blev sådan. For hold da op, hvor var jeg presset de dage,

Men den praktiske prøve gik heldigvis rigtig godt! Jeg havde lige haft to korte køreture med kørelæreren forinden, blot for at forfine min køreteknik (og hold op – jeg havde glemt hvor mange gang man skal kigge sig over skulderen… INGEN gør det i det virkelige liv, men det skal man åbenbart). Vi gik også igennem motoren, og hvor de forskellige dele sad – hvilket var rigtig godt, da det var lige præcis det jeg fik spm om til prøven *pyh*.

Så nu sidder jeg med et “midlertidig kørekort” og nogle sænkede skuldre. Det har godt nok været lidt stressende at have dette hængende over sig. Især med Bettemanden på armen (for så er der jo en hel del logistik der har skulle gå op i en højere enhed i forbindelse med prøverne, køretimerne, osv). Så det er SKØNT at det er overstået! Nu skal jeg bare IKKE overse flere biler det nærmeste stykke tid…

 

Share this...