Efter at i går jeg postede dette billede af min marengsroulade på min instagram-profil, er der en del der har spurgt efter opskriften… Den er som sådan ikke meget anderledes end andre opskrifter på marengs-roulader, jeg tilsætter nemlig blot lidt vaniljesmag til min 🙂
Den smager dog F A N T A S T I S K godt, og en anden stor fordel er, at den laves på meget få ingredienser og relativt kort tid. Derfor er det tit denne jeg smækker sammen når vi spontant beslutter os for at invitere nogen til eftermiddagskaffe.

Dette skal du bruge:

Bund
6 æggehvider
3 dl sukker
1-2 spsk vaniljesirup*
Fyld
1/4 liter piskefløde
3 bananer**
70 gram mørk chokolade
*Den vaniljesirup jeg bruger er egentlig ment til kaffe og kan købes i bl.a. føtex. Hvis man ikke har sådan én kan man sagtens prøve sig frem med vaniljepulver, vaniljesukker eller vaniljestang.

** i dag var det bananer og hakket chokolade, fordi det var det min søn ønskede, med det smager også MEGAGODT med bær og chokolade, pistacienødder, osv – her er det næsten kun fantasien, der sætter begrænsningerne 🙂

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt efter lidt, indtil du har en marengsmasse
  2. Vend vaniljesiruppen i marengsmassen
  3. Fordel marengsmassen ud på en bageplade beklædt med bagepapir
  4. Bag på 180 grader (varmluft) i ca 18 minutter
  5. Når bunden kommer ud af ovnen strør du lidt sukker over den, kommer et nyt bagepapir ovenpå den, lægger en kold bageplade på hovedet over den som et låg, og “flipper” det hele om på hovedet
  6. Løft den varme bageplade af og træk bagepapiret af bunden. Læg så den varme bageplade over bunden igen som et låg
  7. Imens bunden køler ned kan du forberede “fyldet”
  8. Når bunden er kold kommer du flødeskum af 1/4 l piskefløde ud over bunden (dog ikke helt ud til kanten i den ene side), lægger fyldet på og ruller den sammen 👍😄. Rul rouladen sammen fra den side, der er fyld på, således at rouladen ender på det stykke, hvor der ikke er fyld – det gør, at fyldet ikke bliver presset ud når du ruller den sidste del sammen, samt at roulladen bedre kan ligge på et fad. Brug det bagepapir rouladen ligger på; løft i papiret og buk rouladen ind over sig selv lidt efter lidt – så undgår du, at den går for meget i stykker. Hvis du har brug for at se billeder af hvordan krem og fyld fordeles kan jeg anbefale dig at klikke her, hvor du kommer til min opskrift på en “almindelig” bananroulade. Fremgangsmåden er nemlig den samme – det er blot med en anden type bund.

Hvis du godt kan lide søde sager, så kan jeg mere eller mindre garantere, at dette bliver et hit! Det er dog ikke sikkert I kan klare mere end et enkelt stykke eller to, for den er MEGET sød…derfor er det jo en oplagt mulighed for at invitere familie, venner eller naboer til en kop kaffe – lige som vi “blev nødt” til 😉

Jeg glæder mig også til at se jeres versioner af denne roulade – og jeg håber I vil vise/fortælle mig, om det lykkedes for jer, og hvilke forskellige typer fyld I bruger… Bon appétit!

Kh Therese

Share this...