Jeg læste en gang for et stykke tid siden en artikel om, at vi mennesker var rigtig gode til at fokusere på de ting der IKKE fungerede i vores liv. Vi bruger meget tid og energi på det negative, og tager (desværre) det meste af de positive ting for givet. Dette er jo enormt synd, for det bliver jo lidt en selvforstærkende ting, da det hænger sådan samme, at de ting vi fokuserer på også bliver dem der får lov til at fylde – logisk nok.

Sådan kan det i hvert fald være her. Jeg er nogle gange (lidt for) god til at komme ind i en spiral af irritation, opgivenhed og generel misnøje. Altså, ikke sådan, at jeg nødvendigvis går rundt og er sur en hel dag (på trods af hvad nogen troede efter de havde læst denne klumme, haha), men jeg kan godt være både irritabel og kort for hovedet. Og det har jeg jo reelt set ingen grund til at være. Jeg har det SÅ godt! Jeg har så mange ting at være taknemmelig over, og de gange jeg “tvinger” mig selv til at fokusere på dem, så kan jeg hurtigt mærke, at skuldrene falder en lille smule, og at jeg har nemmere ved at sige “pyt”. Derfor vil jeg blive bedre til at fokusere på de gode ting – også når de selvsamme ting måske er dem, der frustrerer én…

Som jeg skrev i sidste indlæg, er jeg ret frustreret over, at jeg fik afslag på min ansøgning om et års orlov fra mit studie. Og sådan en frustration kan virkelig dræne én for meget energi. Derfor har jeg besluttet mig for at vende det på hovedet – og at være taknemlig i stedet for frustreret!

Jeg er meget taknemlig for, at det overhovedet er muligt for os at få det hele til at løbe rundt – også hvis jeg får orlov (og dermed ikke får S.U.). Havde det ikke været for dét, ville jeg jo slet ikke stå i denne situation, for så ville det slet ikke have været en mulighed. Og som jeg skrev for nyligt i indlægget om vores økonomi, så er jeg meget bevidst om, at vi er heldige, som har denne mulighed. Måden dagens Danmark er skruet sammen på kræver nærmest, at hver familie har to indtægter (i hvertfald hvis man kører det helt “standard” familieliv). Så dét at det er en mulighed, at jeg holder orlov er i sig selv noget at være taknemlig for!

Jeg er taknemlig for, at der ER andre udveje; hvis jeg ikke ønsker at vende tilbage til studiet kan jeg droppe ud og håbe på at jeg kan komme ind igen på et senere tidspunkt (og få dispensation for de fag jeg har taget). Eller jeg kan prøve at læse hjemmefra, med Bettemanden ved min side <3

Jeg er også taknemlig for, at det at studere giver en ret fleksibel hverdag, så hvis det ender med, at jeg skal starte inden længe, så giver det os stadigvæk mulighed for at give korte dage i institution og mange fridage.

Jeg er taknemlig for, at da jeg i går talte med en af medarbejderne på uni, så lød det som om der stadigvæk var håb – vedkommende anbefalede mig, at svare på mit afslag og bede om en second opinion! Mit hjerte hoppede en lille smule af glæde, og lige nu håber jeg så meget, at jeg har svært ved at trække vejret. I håber med mig, ikke?

Jeg har MEGET at være taknemlig for – jeg skal bare huske at fokusere på det…

Share this...