Der er altid mange spændende ting der sker, når man venter et nyt familiemedlem – én af de ting er, når man skal fortælle det til andre. Og internettet flyder over af sjove, søde og nogle gange lidt skøre måder at annoncere babybulen på. Her får I lige mine/vores måder at gøre det på 🙂

Hvordan fortalte jeg det til Manden?

Personligt havde jeg – hver gang – tænkt, at jeg ville overraske Manden på en sjov måde. Det endte dog kun med at blive den første gang, da jeg blev gravid med Røveren. Dér havde jeg været af p-pillerne i et halvt års tid, men vi tænkte ikke så meget over det. Vi tænkte det sker når det sker, så derfor gik vi ikke hele tiden og talte om eller “holdt øje med” min cyklus. Jeg havde jo dog min mistanke, når det endelig skete, men sagde ikke noget til Manden. Derfor testede jeg i hemmelighed en morgen, og da jeg kunne se at den var positiv, gik jeg ind i soveværelset og vækkede Manden med ordene “du skal være far”.

Og jeg kan lige love jer, at han vågnede hurtigere end jeg nogen sinde har set, haha. Og nu tænker I måske, at det da ikke var nogen “speciel” måde at fortælle det på, men lad mig fortælle jer; når det kommer til sådanne ting, er jeg SÅ DÅRLIG til at holde på ting – især overfor Manden. Så bare det faktum, at jeg ikke havde sagt, at jeg mistænkte det, var en stor ting 😉

De to andre gange var han dog mere eller mindre med igennem hele processen – med nr. 2, Bassen, havde vi jo et barn på under et år, jeg var igang med at skrive mit speciale, jeg havde lige begyndt at søge jobs (og fik jo et job i første hug), og havde også lige startet med prevention efter at have afsluttet ammeforløbet med Røveren. Jeg kan huske, at jeg sagde til Manden en aften, at jeg var så træt, at man skulle tro, at jeg var gravid… Vi kiggede lidt på hindanden, og blev enige om, at jeg nok hellere måtte teste dagen efter, blot for at få det afkræftet. Deeeet fik vi jo ikke rigtigt, haha. Manden var ikke hjemme da jeg testede, men da jeg ringede og spurgte, om han havde tid til at jeg kiggede forbi kontoret kunne han godt regne ud, hvad klokken havde slået! (Hvad jeg gjorde i forhold til det arbejde jeg lige havde fået osv. kan I forresten læse mere om hér).

Med Bettemanden havde vi LIGE haft en snak omkring, hvorvidt vi skulle gå efter et tredje barn eller ej (læs “Var det planlagt” hér), og der gik ikke mere end et par uger, så begyndte symptomerne at vise sig… Denne gang testede jeg negativt, men kendte efterhånden min graviditets-krop så godt, at jeg alligevel var ret sikker på, at jeg var gravid. Jeg nævnte det også for Manden, som derfor ikke var specielt overrasket, da jeg så endelig stod med en positiv test i hånden.

Den øvrige familie og resten af omverdenen fik vi jo dog muligheden for at overraske!

Første barn:

Da vi skulle fortælle de kommende bedsteforældre om familieforøgelsen valgte vi at indramme et af scanningsbillederne fra den tidlige scanning vi havde været til. Det blev så pakket ind i fint papir og givet som en gave. Til mine svigerforældre sagde vi, at det var en “tak-for-lån-af-sommerhus”-gave, så de ikke skulle fatte mistanke. Det var deres første barnebarn, så da de åbnede gaven tog det lige et par sekunder før tiøren faldt, men når de først forstod hvad det betød fik jublen ingen ende! 😄

Da vi skulle annoncere det til resten af omverdenen via de sociale medier (dengang havde jeg kun facebook), var det på denne måde:

Andet barn:

Jeg blev gravid med Bassen da Røveren var kun 10 måneder, og det var der ikke mange der havde forudset. Så uanset hvordan vi ville annoncere det, så ville det blive en stor overraskelse 🙂

Vi stod dog også i den situation, at vores lejlighed var ved at blive for lille, og jeg havde lige fuldført mit speciale og var startet i fuldtidsjob, så vi var i fuld sving med at finde et nyt sted at bo. Et hus. Vi kiggede på en del forskelligt, men endte med at reservere en byggegrund i en af Århus’ forstæder, Malling… (Vi havde faktisk mere eller mindre hele husplanerne klare til at signere, da vi i sidste time fandt dette hus, som vi så endte med at købe…og sælge igen tre år senere, ehe).

Vi valgte derfor at fortælle det til nærmeste familie ved at tage dem med ud til byggegrunden. Der gik vi igennem plantegningen rum for rum, og da vi kom til det ene af værelserne fortalte vi, at det var så her lillebror eller lillesøster skulle bo. I første omgang troede de dog, at vi mente det som “en gang i fremtiden”, så vi blev lige nødt til at præcisere; altså til November….haha.

På facebook lagde vi dette billede op:

(Det er lidt vildt at tænke på, at jeg var 6 måneder henne på det billede, ikke? Sådan går det, når man kaster op mere eller mindre hele graviditeten 🙄😩)

Der var dog ikke så mange, der så det/opfattede det, så der var RIGTIG mange i den lidt perifere bekendtskabskreds der blev ret overrasket, da jeg senere kom med ikke kun ét men to små børn i barnevognen 😉

Tredje barn:

Da vi blev gravide med Bettemanden kom det måske ikke som et kæmpechok for de fleste… Jeg havde forinden luftet mine tanker om det at få et tredje barn både her på bloggen, men også i en klumme for Vores Børn. Vores overvejelser (og mit ønske) om et tredje barn var derfor i aller højeste grad offentlig viden.

Det var dog måske ikke alle der havde troet, at det ville ske på det tidspunkt det gjorde. Jeg var jo lige startet på nyt studie og i nyt studiejob, men som jeg har skrevet om tidligere (og linket til længere oppe i dette indlæg), så var det altså ret planlagt – også selv om jeg havde været ansat i mindre end et halvt år…

Til den nærmeste familie fortalte vi det bare lige ud denne gang, da jeg havde det SÅ skidt, at jeg mere eller mindre ikke kunne noget som helst ud over at ligge. Børnene forstod ikke så meget af det – naturligvis – og vi ventede med at sige det til dem. Men da vi havde brug for en del ekstra hjælp fra familien, så fortalte vi det ret tidligt til de nærmeste.

Vi var derimod lidt mere kreative denne gang, da vi annoncerede det på de sociale medier. Da vi var klare til at fortælle det til vores venner og øvrige familie via den private facebook-profil postede vi dette billede af drengene.

Drengene havde naturligvis fået det at vide på dette tidspunk, og forstod godt, hvad det der stod på skiltene betød. De synes det var rigtig sjovt at være med til at fortælle det til omverdenen, og hvis jeg skal være ærlig synes jeg også det var lidt sjovt at annoncere det på en original måde (jeg har i hvert fald ikke set det blive annoneret på den måde før) 🙂

På min instagramprofil annoncerede jeg det med dette billede (ret “standard” jeg-er-gravid-billede):

På bloggen skrev jeg om det hér.

Denne graviditet fyldte generelt rigtig meget her på bloggen i nogle måneder, både i form af “månedsopdateringer” men også med skriv omkring dét, at vi fik “dårlige tal” til nakkefoldscanningen, at vi fravalgte moderkagebiopsi, og så videre… Hvis du går til kategorierne i højre side (i bunden, hvis du er på mobil), så er der en egen kategori der hedder Graviditet #3 – og der finder du alle indlæg omkring denne graviditet.

—————

Det var så vores annonceringer af graviditeter. Nu gad jeg godt høre, om der er nogle af jer, der har annonceret det på en sjov/skør/original måde? Det kunne være sjovt at samle nogle i et indlæg (eller flere, alt efter hvor mange der kommer)… Hvis I vil lege med må I meget gerne sende en besked (pb, dm, eller hvad man nu kalder det) via facebook, instagram eller mail (happyhousewife.dk@hotmail.com), så samler jeg dem sammen. Send gerne billeder/screenshots med – og evt link til det blogindlæg eller det instagramopslag, hvis I annoncerede det på en sjov måde dér <3

Share this...