[Reklame for Coop]

I mandags, da jeg havde hentet Røveren fra første dag i SFO og Bassen fra første dag tilbage i børnehaven, mødte jeg et skønt syn ved min hoveddør. Der havde nemlig fragtmanden (eller -damen?) været forbi med tre kasser mad til mig. Courtesy of Coop 🙂 Jeg har nemlig sagt ‘jatak’ til at “afprøve” en af Coops måltidskasser, nærmere bestemt “den børnevenlige” madkasse… Nu er måltidskasser jo ikke et nyt koncept på nogen måde, så jeg vidste jo lidt, hvad der var i vente – 4 dagers aftensmad til 4 personer. Ikke så meget hokus-pokus dér.

Men. Der de forskellige firmaer kan skille sig fra hinanden er jo på sådanne ting som service, opfindsomhed når det kommer til retter, kvalitet af råvarerne, osv.  Vi havde valgt den kasse, der hedder “Den børnevenlige” – surprice, surprice. Jeg havde egentlig også bestilt den økologiske udgave, men på grund af en kommunikationsfejl – der ikke var Coops skyld – var det ikke blevet registreret…det var jeg en lille smule træt af, da vi prøver at spise så meget som (økonomisk og praktisk) muligt økologi, og jeg har det en lille smule stramt med at spise nogle bestemte ikke-økologiske ting (fx kylling…nogle dokumentarer skulle man næsten ønske, at man ikke havde set, ehe). Men jeg er hellere ikke fan af madspild, så jeg havde hellere ikke tænkt mig, at lade den mad vi nu havde fået gå til spilde – dér går min grænse, altså 🙂

Det jeg havde håbet at få ud af det var nemme retter der passede godt til en familie med små børn. Vores børn er ikke superkræsne, men som de fleste børn har de ting de er meget glade for at spise, og andre ting de er knapt så begejstrede for. Så nogle retter der er sat sammen med børn i tankerne, var en naturligt valg for os. (Jeg er faktisk ikke specielt voksen i mine smagsløg selv…jeg har fx. A L D R I G smagt østers, muslinger eller lign – det ser simpelthen for mærkerligt ud for mig). Jeg håbede dog på at jeg gennem en måltidskasse kunne få inspiration til nogle nye retter…vi er kørt lidt fast i de samme 8-10 retter herhjemme, så det kunne være dejligt, hvis der kom en ret eller to mere ind i repertoiret.

Jeg er egentlig meget glad for at lave mad selv, men nogle gange kan det være lidt stressende at skulle planlægge måltider og indkøb, få købt det hele ind, og lavet maden. I hvert fald med 1-3 børn på slæb. Derfor tænkte jeg også, at sådan en måltidskasse kunne være en god hjælp – især den første uge tilbage i hverdagen. Det var altså perfect timing, at kasserne med mad stod foran vores dør lige præcis i mandags.

Det praktiske

Måltidskasserne og jeg fik dog en knapt så god start sammen. Den ene af kasserne var blevet våd i bunden, og var derfor smuldret lidt fra hinanden. Så da jeg tog fat i håndtagene og løftede, så faldt bunden af kassen ned, og varerne med den. En del af vores varer endte altså på fliserne, suk. Men igen – det kunne også være sket med en bærepose på vej hjem fra indkøb, så det er jo bare hvad der kan ske. Det var jo også mandag, ikke? Virkelig mandag.

Drengene hjalp mig dog med at få alle varerne ind og med at pakke de øvrige kasser op. De blev lige begejstrede for hver ting de fiskede op, så det var næsten som juleaften, haha. Da alle varerne var pakket ud gik det dog op for mig, at en hel del af varerne ikke var økologiske. Dette kombineret med den smuldrede bund (hvilket havde resulteret i nogle knuste æg, forslåede grøntsager og en ødelagt pakke hytteost) gjorde dog, at jeg fandt telefonen frem og tastede det kundeservicenummer, der stod på kasserne.

Efter en hurtig (og meget hyggelig) snak med en af medarbejderne kom de frem til, at de ville sende mig en ny kasse – da det både var ærgerligt, at jeg havde fået den almindelige kasse i stedet for den økologiske, og dét, at kassen – og dermed nogle varer – var gået i stykker. Derfor kan jeg se frem til at modtage en ny omgang måltidskasse (denne gang økologisk!) på mandag igen 🙂 Dét er da ret god service.

Sammen med varerne kom der også en fin oversigt over hvilke varer der lå i kassen, samt opskrifter til de fire retter. Opskrifterne var meget udførlige, og dermed nemme at følge. Alle rettene tog imellem 35 og 45 minutter at lave, hvilket passer meget godt med den tid jeg normalt plejer at bruge på aftensmaden i hverdagen.

Maden

I denne uge stod der Pasta Bolognese, Cheeseburger m/ovnbagte kartofler, Grøntsags/hytteost-tærte m/div. tilbehør og Kylling i Karrysauce på menuen. Den eneste af de fire retter jeg ikke havde lavet før var grøntsagstærten…jeg har faktisk kun lavet tærte én gang før i hele mit liv. Det gik ikke så godt, så derfor har jeg holdt mig fra det lige siden. Men denne gang gik det faktisk overraskende godt. Både Manden og jeg var positivt overraskede (hytteost er egentlig ikke helt vores ting), men dette var nok den ret børnene var mindst begejstrede for. Det er også okay – de skal lige have lov til at vænne sig til nye ting.

De andre retter var dog velkendte, og “godkendte”. Faktisk mindede bolognese-opskriften meget min egen bolognese-opskrift, der er bare (meget) mere grøntsager og langt mindre kød i min opskrift. Faktisk var det en rød tråd hele ugen igennem – at der var langt mere kød til hver ret end vi er vandt til at spise herhjemme. Måske har vi bare vænnet os til at spise mindre kød end den gennemsnitlige dansker? I følge opskriften skulle der fx være 400 gram hk. oksekød i kødsaucen (til 4 personer), men jeg endte med at bruge 250 gram kød, og komme en del mere grøntsager i. På den måde fik vi alligevel en ret stor portion, som ikke bare gjorde os alle mætte den ene dag – der var også en portion tilbage, som kom i fryseren. Vi fik altså 2 x bolognese til hele familien + 150 g hk. oksekød som ligger i fryseren…det er lige præcis nok til en omgang taco for vores familie 🙂

Det samme skete da vi skulle have burgere – i stedet for at burge alle 4 bøffer, kom den ene pakke i fryseren, og de to resterende bøffer blev omformet til 4. Kylling i karryretten mættede 2 voksne og 5 børn, og grøntsagstærten var der også rigelig af (nok mest fordi drengene spiste mest af tilbehøret). Faktisk var dét en af de positive ting jeg gerne vil fremhæve; der var dejligt meget tilbehør til de forskellige ting (eller i hvert fald mulighed for at holde tingene separerede, hvis I forstår hvad jeg mener?). Så hvis børnene ikke kunne lide den ene ting på menuen, så var der i hvert fald noget andet de kunne spise. Bassen var fx. ikke vilde med bøffen til burgeren, men så var der jo masser af grønt tilbehør, bagte kartofler, og burgerbrød han kunne spise. Børnene blev som sagt også mætte den dag vi havde tærten pga. det (lækre) tilbehør. Dét er da noget man som småbørnsfamilie kan sætte pris på.

Kvaliteten på maden kunne man ikke sige noget om. Alle grøntsager, mejeriprodukter, osv., var friske, og alle tørvarer havde fin holdbarhed.

Er det pengene værd?

Den “almindelige” Børnevenlige Madkasse koster 645,- for 4 personer til 4 dage. Det synes jeg personligt er ret mange penge, hvis man kun tænker på de varer man får for pengene. Men jeg er også ret god til at finde gode varer til lave priser – fx på den måde jeg fortalte om i dette blogindlæg. Så varerne i sig selv er dyre, hvis man sammenligner, hvad man selv kunne have købt for de penge. Men det er jo hellere ikke varerne man betaler for, når man køber sådan en kasse, vel? Det er jo servicen. Det er den tid, man eller skulle have brugt på at planlægge måltiderne. Og den tid og de kræfter man skulle have brugt på at købe ind og fragte varerne hjem. Det er jo dét man betaler for.

Nu er tid jo ikke det jeg mangler mest af i min normale hverdag – der er vi som familie nok lidt anderledes stillet end den gennemsnitlige danske familie. På den anden side, så er der jo rigeligt at se til i perioder, især når Manden er ude at rejse…så der kunne det jo godt være, at sådan en omgang kunne være meget belejlig. Jeg tror dog ikke, at vi vil blive faste brugere, da jeg foretrækker selv at bestemme, hvad der ryger i indkøbsvognen. Og jeg nyder som sagt også at planlægge og lave maden – omend det nogle gange kan være stressende.

Jeg vil dog til en hver tid vælge den økologiske udgave. Den koster “kun” 84,- kr. mere, altså 729,-. Det er i mine øjne en meget lille difference at betale for at få ALT i økologisk udgave. Og så vil jeg også tro, at den værdi man får for pengene er større, da økologiske varer (især kød) tit er meget dyrt. Men nu får jeg jo som nævnt den økologiske udgave i næste uge, og så kan det jo komme på en prøve… Jeg overvejer at sammenligne den vareliste jeg får i måltidskassen med hvor meget det ville have kostet, hvis jeg selv købte de samme varer i min lokale Rema1000 + SuperBrugsen – kunne det være interessant at se?

Forresten, hvis I kunne tænke jer at prøve en af måltidskasserne fra Coop, så kan I med koden Momster75 få kr. 75,- i rabat på første bestilling senest d. 30.10.18. Det giver da et godt skub i rigtig retning, når det kommer til værdi for pengene! 🙂

Share this...