Jeg har aldrig været helt fan af bananbrød og -kager. Jeg tror jeg er for stor en sukkergris til dét – og har derfor synes, at bananbrød og -kager blev for kedelige i smagen. Men da jeg i sidste uge havde lidt for mange overmodne bananer til at ligge, blev jeg nødt til at være kreativ. Fryseren var nemlig allerede godt fyldt op af de hér havre- og bananmuffins, samt frosne bananer til smoothies/nicecream. Så der skulle ske noget nyt.

Resultatet blev denne vanvittigt lækre, svampede lille sag, der uden tvivl er den bedste banankage jeg nogensinde har smagt (og det er ikke bare noget jeg siger fordi jeg selv har lavet den 😉 )! Og naturligvis skal I da også have glæden af opskriften – den kommer her:

Ingredienser:

 • 3 æg
 • 100 g sukker
 • 1 ts bagepulver
 • 100 g hvedemel
 • 100 g smeltet smør
 • 4 (over)modne bananer
 • 1-2 håndfulde hasselnødder
 • 100 g chokolade

Fremgangsmåde:

 1. Kom æg og sukker i en skål og pisk det godt sammen med en håndmikser
 2. Tilsæt mel og bagepulver, og pisk endnu lidt mere
 3. Kom det smeltede smør i blandingen, og pisk (forsigtigt) det hele sammen
 4. Mas bananerne godt, og kom dem i dejen (hvis du har børnene med i køkkenet er det en oplagt opgave til dem 😉 ). Bland det hele god sammen.
 5. Hak chokolade og hasselnødder, og vend det ind i dejen
 6. Kom dejen i en smurt kageform, og bag kagen på 160 grader i ca 50 minutter.
 7. Lad kagen køle ned og pynt den efter ønske (eller servér den lun med is, flødeskum eller lign. til). Denne gang har jeg pyntet med en chokoladecreme lavet af 1 dl piskefløde og 50 g chokolade, samt bananskiver og hakkede hasselnødder.

En kæmpebonus med denne kage er, at den nærmest bliver bedre af at stå en dag eller to, hvorfor du med stor fordel kan lave den god tid i forvejen, og blot vente med pynten til lige inden servering. Den kan til og med fryses ned, så hvis du ikke kan spise så meget, kan du sagtens fryse halvdelen af kagen til en anden god gang 🙂

Den ser lækker ud, ikke? Glæder mig til at høre, hvad I synes om den… God weekend herfra!

Kh Therese

Share this...