…og jeg håber I vil tilgive mig, forstå mig, og måske endda støtte mig?

En måske lidt dramatisk overskrift og indledning, men ikke mindre, er der noget jeg bliver nødt til at tale med jer om.

Sagen er nemlig den, at jeg i et stykke tid har modtaget henvendelser fra forskellige virksomheder, der gerne vil have et samarbejde med mig/bloggen. Indtil nu har jeg mere eller mindre sagt konsekvent nej, idet jeg ikke helt kunne overskue processen af at “forhandle” og gennemføre sådanne kampagner, i tillæg til, at jeg ikke vidste hvordan sådan noget ville blive modtaget af jer, der læser med herinde.

Nu er det dog sådan, at nogle af de samarbejdstilbud jeg får begynder at blive for fristende… Især når man nu tager i betragtning, at min barsel er over, og jeg derfor – officielt – er “hjemmegående” igen, med alt hvad det bringer med sig. Og ikke bringer med sig, som løn.

Jeg har derfor taget en beslutning om, at sige ‘jatak’ til nogle kampagner i fremtiden.

Rent praktisk betyder det, at der en gang imellem vil komme indlæg her på bloggen og/eller min instagram, der er et resultat af et samarbejde – altså en reklame. I denne forbindelse er der dog nogle ting jeg gerne vil love jer, og nogle ting jeg vil bede jer om;

Jeg lover

…at jeg aldrig vil prøve at snyde, skjule eller forvilde i forbindelse med en kampagne. Jeg vil tydelig markere det efter lovens regler, hvilket pt betyder, at du skal informeres om, at der er reklame INDEN du læser noget der er reklame. Det betyder altså, at der fx IKKE kommer til at stå #reklame eller #ad til sidst i et insta-opslag. Og hvis et helt blogindlæg drejer sig om noget, der er en del af en kampagne, så vil der altså stå “reklame” i toppen af indlægget. Der er dog nogle få grå-zoner indenfor de her love (hvor forbrugerombudsmanden selv ikke helt er sikker/tydelig i hvad der skal gøres), men I kan stole på, at jeg altid vil gøre mit for at overholde alle regler og love! Også selv om det betyder, at jeg måske kommer til at markere mere som “reklame” end hvad der er nødvendigt.

…at jeg ikke vil komme til at sige ja til alt og alle der vifter penge efter mig. For det første, så ville det bare være mærkerlig, hvis jeg plutselig reklamerede for motorolie, haha. For det andet, så er jeg godt klar over, at det er et irritationsmoment for mange, når der kommer reklamer på en blog eller instaprofil. Af den grund overvejer jeg det meget nøje inden jeg siger ja; giver det mening for mig at skrive om/reklamere for dette? Er det jeg får ud af det tilstrækkeligt i forhold til hvor meget det generer jer. Og kan det være med på at giver jer noget – i form af god info, rabatkoder eller lign?

…at der ikke vil komme for meget af det. Nu er det jo selvfølgelig en smagssag, hvad der er for meget. For nogen er én kampagne-post for meget. Og det er fair nok. Men nu tænker jeg, at jeg lige så godt kan sige det som det er; at der vil komme nogle få opslag. Og med få, så mener jeg (max) nogle få om måneden. Ikke ugentligt. Ikke nødvendigvis engang månedligt. Det hele kommer jo an på hvilke tilbud jeg får, jf. forrige punkt. Men jeg vil ikke lade det være noget, der dominerer eller fylder for meget. Hvilket fører mig videre til næste del;

Jeg håber I vil

…(som jeg skrev længere oppe) tilgive mig, forstå mig, og måske endda støtte mig? Hvis du synes det er virkelig irriterende, at jeg nu går nedad denne sti, så tilgiv mig (og scroll meget gerne forbi de pågældende indlæg) – men forlad mig ikke, please? Jeg vil blive så ked af det, hvis dette gør at I mister lysten til at følge med herinde… Jeg håber på, at ved at gøre dette – altså ved at være ‘up front about it’ og kalde en spade for en spade (og reklame for reklame) – at I så vil forstå mine tanker omkring dette valg. Og måske endda vil støtte mig i det? Der er mange måder I kan støtte mig, bl.a. ved at følge bloggens instagram– og facebookprofil. Flere følgere betyder nemlig tit, at man får bedre betalt for kampagner, så jeres hjælp kan betyde meget! I kan også dele mine opslag på jeres egen facebook eller i en gruppe I er med i, hvis I for eksempel synes jeg har nogle gode pointer i et indlæg, eller at en af mine opskrifter er gode – så nye mennesker får øjnene op for bloggen! Og I kan endda være endnu mere hands on og “anbefale min blog” – både i “det virkelige liv” eller på facebook og instagram… Altså, hvis I har lyst! 🙂 Jeg er som sagt mega-taknemmelig, hvis I bare bliver hængende ved…

…give mig ærlig feedback omkring dette. Hvis I synes det er SÅ irriterende, at I overvejer at smutte – så sig det til mig…jeg blogger jo primært fordi jeg elsker det. Det at kunne tjene lidt lommepenge på det ville bare være en bonus for mig. Så hvis det betyder, at I smutter, så vil jeg hellere vide det! Kan I love mig det? Og sig endelig til, hvis det bliver for meget (har måske svært ved at forestille mig det, men man ved jo aldrig hvad fremtiden bringer)! Og vil I egentlig synes det bare var fedt, hvis der kom nogle giveaways, rabatkoder, osv? Let me know, er I søde?

—————————

Nåh, det var som sådan egentlig bare det jeg ville sige. Jeg er lidt spændt på at se, hvad I siger til det. Jeg håber virkelig, at I er ok med det…

Ha’ en god aften videre.

Kh Therese

Share this...