Så blev det søndag, og tid til endnu en omgang økonomisnak. Sidste søndag blev det ikke til noget, da vi endte med at tage på en semi-spontan efterårsferie til min familie i Norge. Og vi har nydt tiden uden alt for meget skærmtid, så bloggen er ikke blevet prioriteret…sådan skal det jo være, og det tænker jeg I er med på, ik? Mange af jer har nok også selv holdt efterårsferie? 🙂Denne gang er det Jette der har givet os sine svar på, hvordan og hvorfor de har indrettet som de har – økonomisk set. Jette blev hjemmegående efter at hun “røg ud” af dagpengesystemet. Da Jette sendte sine svar ind, skrev hun jeg var blevet nærmest syg af dagpengesystemet og jobcentret, og jeg har det meget bedre efter vi tog beslutning om at jeg skulle gå hjemme. Jeg nyder de helt små enkle ting og er bare mere glad. Jeg sætter pris på det at kunne være sammen med min søn nu, og det er guld værd. Barndommen kommer aldrig igen.” Det lyder da som den helt rigtige beslutning for hende… Måske nogle af jer står i lignende situation, og kan lade jer inspirere? Tag godt imod hendes svar:

 

1. Vil du fortælle lidt om dig selv og din familie?

Vores husstand består af mig, Hans (far), Rasmus (søn) 10 høns og 4 katte.

2. Kan du fortælle lidt om jeres økonomiske situation?

Jeg har ingen indtægt, så vi lever udelukkende af min mands indtægt, som er meget god. Vi har til det vil skal bruge, og mangler ikke noget.

3. Kan du give nogle konkrete eksempler på, hvordan jeres budget osv. ser ud?

Vi har sparet op i mange år. Vi har et stramt madbudget, og vi køber fx. tøj i genbrug eller “brugt” andre steder.

4. Hvorfor valgte I at skære den ene indtægt kraftigt ned eller helt fra?

Jeg var tidligere en del af dagpengesystemet. Da jeg røg ud af det system satte vi os ned og fandt ud af, at vi godt kunne klare os med én indtægt.

5. Hvad var jeres største frygt/forhindringer INDEN beslutningen blev taget?

Det vi tænkte mest over var, om/at andre ville synes det var mærkerligt, at jeg opgav karrieren og gik hjemme…

 

6. Hvilke udfordringer har været de sværeste, efter I har skåret ned i indkomsten?

For mig er det helt klart dét, at jeg ikke kan tage ud at shoppe når jeg har lyst til det. Det er slut med dyre køb af tøj og andre ting. Men dét, at jeg kan gå hjemme er bare det hele værd.

7. Hvilke (uventede) positive ting er der kommet ud af det?

Jeg har det meget bedre! Der er tid til at nyde hverdagene sammen, og ikke kun weekenderne.

 

8. Hvordan ser jeres (økonomiske) fremtid ud om 5 år, hvis alt går efter planen?

Den er god 😉

 

9. Hvad er dit bedste sparetip?

Det er nok, at man kigger ens husholdningsbudget igennem. Man kan spare meget ved at gøre det, og finde billigere løsninger deri. Og også ved at lade være med at købe take-away 🙂

10. Hvilke råd vil du give andre, der står i en situation, hvor de ønsker eller bliver nødt til at skære en indtægt helt eller delvis fra?

Det er ganske enkelt; sæt jer ned og find ud af præcis indtægt og så præcise udgifter. Derefter kan I se om I kan få det til at gå op, ved evt, at skære “unødvendigheder” fra…

 

___________________________

 

Jettes svar er korte, men gode 🙂 Hvis I ønsker at læse de andre besvarelser, hvor der er meget flere økonomiske detaljer (som indtægter, budget, osv.), så kan du finde dem alle hér.

Og når vi nu er inde på temaet ‘økonomi’, så vil jeg da gerne lige nævne en ting. For nogle uger siden fortalte jeg jo, at jeg havde besluttet mig for at begynde med at sige ja til nogle samarbejder. Dette er jo noget, der bidrager til min/vores økonomi, da jeg jo pt. ikke har anden indtjening end den, der kommer fra de ting jeg skriver… Derfor håber jeg, at I vil tage godt imod indlæggene – også selv om der kommer to sponsorerede indenfor ret kort tid – for jo mere respons og visninger sådanne indlæg får ved mig, jo større chance er der for at få fremtidige aftaler. Så hvis I vil help a sista’ out, så vil enhver like, kommentar, deling af indlæg eller lignende være kærkomment! (og så lover jeg, at der vil gå et stykke tid indtil næste gang, efter de hér to 😉 ).

Og igen – hvis I har nogle spørgsmål eller kommentarer, så er I velkomne til at skrive en kommentar nedenunder, eller kontakte mig via facebook eller instagram 😊

 

God søndag til jer! Kh Therese


Share this...