For et stykke tid siden startede jeg en indlægsserie omkring temaet “økonomi som hjemmegående”. Intentionen hér var, at jeg hver søndag i lang tid fremover ville poste et indlæg, hvor vi fik indblik i en “hjemmegående-families” økonomi. Jeg har indtil nu haft 6 af denne slags indlæg, og der ligger mange flere og venter – der var nemlig rigtig mange familier, der gerne ville være med. “Problemet” er dog bare, at dem jeg er afhængige af for at kunne skrive sådan et ugentligt indlæg er alle småbørnsforældre der har rigeligt at se til. Derfor kan det være svært at finde tiden til at skrive ind til mig – hvilket jeg forstår 100%!

Jeg synes naturligvis det er ærgerligt, at jeg kom til at “love” noget som jeg ikke helt kan holde – men jeg har fundet en løsning som jeg selv synes er ret genial! De søndage, hvor jeg ikke har modtaget besvarelser som jeg kan poste, kan jeg komme med et andet økonomi-relateret indlæg. Som i dag, hvor jeg linker til nogle af de indlæg jeg har brugt som inspiration – og et enkelt nyt, som jeg lige er faldet over. Personligt synes jeg dette er en bedre løsning – for så bliver indlæggene lidt mere varieret, og jeg slipper for at “plage” familierne for at få svar 🙂

 

Blogindlæg af andre hjemmegående

 

 

Den søde Cellina Martinna er nok efterhånden en af Danmarks mest kendte hjemmegående, og på sin blog skriver hun meget om sin hverdag som hjemmegående. Hun er mor til to skønne drenge, der begge er hjemme ved hende. Og hvis du ikke kender hende fra blog-verdenen, kan det være du kender hende fra “De Unge Mødre”? Hun er nemlig relativt ung, men stadigvæk en enormt reflekteret pige (kvinde?), som jeg på mange måder beundrer.

For et stykke tid siden skrev hun et rigtig fint indlæg, hvor hun kommer med sine bedste råd omkring økonomi. Jeg tænker at man kan bruge rigtig mange af hendes råd, ikke kun hvis man er hjemmegående, eller har et ønske om at blive det, men bare generelt – hvem kunne ikke tænke sig at blive bedre til at håndtere økonomien?? 😉

Du kan finde det pågældende indlæg på hendes blog hér

_________________________________

Et lidt ældre blogindlæg, men som også sagtens kan bruges i dag er det Nanna Pretzmann skrev for nogle år siden omkring økonomi som hjemmegående. Nanna er mor til tre piger, og har i en overgang været hjemmegående. Lige pt. bor hun og familien dog i Litauen, hvor hun arbejder samtidig som børnene hjemmeskoles.

 

 

I økonomi-indlægget har hun skrevet om de mest grundlæggende ting de gjorde den gang hun blev hjemmegående. Det jeg dog  bedst kan lide i dette indlæg er de øvrige indlæg hun linker til, fx. hvordan de finder genbrugsgaver gaver til hinanden, hvordan hun tjener penge på at blogge, osv. Det er et rigtig fint supplement til den “generelle information” 🙂

Nannas økonomi-indlæg finder du hér.

_________________________________

En sidste blog jeg vil nævne i denne forbindelse er Hjemmeunger. Der er pt. ikke så meget aktivitet på denne blog, da Pia der står bag bloggen holder barsel med sit fjerde barn… Men der er rigtig mange fine indlæg i arkiverne, og under kategorien økonomi er der mange gode tips at hente. Jeg ved fra diverse forums jeg er medlem i, at mange nye eller aspirerende hjemmegående har brugt nogle af de indlæg der ligger på denne blog til inspiration.

 

Sparetips og guides

Et supergodt indlæg, der ikke handler om at økonomi som hjemmegående, men mere generelle sparetips finder du hér. Det er skrevet af en kvinde der er “privat investor og finansentusiast”, og der er intet mindre end 38 gode råd at hente i indlægget! De råd hun kommer med er enormt anvendelige og kan bruges af de aller fleste.. Jeg blev i hvert fald mindet om en ting eller to jeg kunne gøre bedre, fx. at kigge vores “automatiske overførsler” igennem for at se, om de alle er nødvendige. Og ved I, jeg har faktisk lige sagt ét af dem op. God nok “kun” 79,- om måneden, men det udgør jo altså næsten 1000,- på et år!

__________________________________

Det sidste – men for mig BEDSTE – indlæg jeg vil nævne er dette fra den norske side “Nyttig på Nett”. Denne artikel fald jeg over da jeg “researchet” til dette blogindlæg, og jeg er stadigvæk helt høj over at have fundet det! Der er nemlig 50 M E G A G O D E råd i artiklen, og jeg fik helt lyst til at gå i krig med det samme… De råd som jeg allerede har tænkt at følge er fx. “give økonomien en helvedesuge”, “Du finder hele herligheden lige hérEn ugentlig forbrugsfri dag” og “10-sekunders-reglen” (især den sidste tror jeg vil hjælpe mig meget)!. Artiklen er godt nok på norsk, men jeg tænker I forstår det meste…hvis ikke må I spørge 😉 – prepare to be mindblown (altså, så mindblown man kan blive når der tales om økonomi, ikke?)

_______________________________________

 

Hvad tænker I om det hele? Synes I også det er en god løsning, og kan I bruge det til noget?

Husk også, at I altid kan finde de øvrige økonomirelaterede indlæg jeg har skrevet under kategorien økonomi. Der ligger også de førnævnte indlæg, hvor andre familier fortæller om deres privatøkonomi (indtægter, budget, sparetips, osv.).

Og hvis I vil kontakte mig (eller bare følge lidt mere i mit liv 😉 ), så er jeg lidt oftere at finde på bloggens facebook-side eller instagram!

God søndag videre. Kh Therese

 

Share this...