[Reklame]

Da vores førstefødte startede i skole i August, var der rigtig mange ting vi havde forberedt os på. Vi havde købt alle de nødvendige ting (og også nogle unødvendige, fx skrivebord…det er ikke rigtig blevet brugt til andet end at stille LEGO ovenpå endnu).

Vi havde talt meget med ham om hvordan tingene fungerede på en skole. Jeg havde fyldt fryseren med aftensmad, så der var tid og overskud til de dage vi fik en træt og overstimuleret dreng hjem, og Manden havde sågar skimmet flere bøger der havde titler ala “sådan giver du dit barn den bedste skolestart”. Og så var der de ting vi IKKE havde forberedt os på…

Den ene ting, der kom meget bag på mig, er hvor intenst jeg hader at smøre madpakker nogle dage. Jo, selvfølgelig smurte jeg også madpakker før, da han gik i børnehave (og for den sags skyld smører jeg jo også madpakker til Bassen, der jo stadigvæk går i børnehaven). Men efter han er startet i skole skal han have tre (jeg gentager T R E) madpakker med hver dag!!! Den første er godt nok kun et stykke frugt og en lille ting ved siden af (mandler, cheez dippers, riskiks, eller lign), men mentalt tæller den altså stadigvæk. Jeg tør slet ikke tænke på alle de madpakker der skal smøres om et år, når vi har to skoledrenge *gisp*

En anden ting, som jeg ikke var helt forberedt på, var den mængde tid jeg ville bruge på at lede efter drengens ting og sager. Tøj, sko, drikkedunk, penalhus, you name it. Vi har været på jagt efter det hele. Min søn kan nemlig være rigtig god til dét at lægge tingene fra sig hvor end han befinder sig, i stedet for på dets rigtige plads. Sådan er han herhjemme også – tingene bliver lagt lidt hist og hér, og han går ikke så meget op i om en ting bliver lagt tilbage det sted hvor han fandt den. Vi øver med ham konstant for at forbedre dette, men jeg er som sådan ikke så bekymret – han kan nemlig godt minde mig om m..ehm…en jeg kender *host*, så han skal nok have fået det under nogenlunde kontrol inden han bliver voksen.

Prøv lige at gæt, hvilket garderoberum, der tilhører min dreng, haha…

Indtil da er vi blevet rigtig glad for én bestemt ting; navnemærker!

De fine små mærker der gør, at selv om han på magisk vis har fået lagt sin trøje et sted der for ham måske virket logisk at the time (men som han ikke rigtig kan huske når vi skal hjem) – så dukker den op ved hans rum et par dage senere. Og nu, hvor en klassekammerat har fået lige præcis samme type sko i den samme farve, bare med én størrelses forskel. Det er sket mere end én gang, at jeg skulle tjekke at størrelserne var rigtige inden vi gik hjem (og at vi skulle lede skolegården rundt efter den anden dreng for at bytte en af skoene)… Nu er det noget nemmere – de kan selv se hvilke sko der tilhører min dreng, på grund af de dejlige små klistremærker. <3 Og sidst men ikke mindst, når halve skolen bruger drikkedunke og madkasser af samme mærke (jeg tør vædde på, at du også har nogle af samme mærke liggende derhjemme – am I wrong? 😉 ) – så er det GENIALT, at der er et lille mærke, der tydeligt viser hvem ejermanden er.

De navnemærker vi bruger er fra byhappyme.dk, og er rigtig fine til formålet. Jeg må indrømme, at jeg personligt ikke går voldsomt op i udseende på sådanne mærker. Drengene synes dog det var rigtig fint, at de kunne vælge et motiv til at stå ved siden af navnet. Drengene brugte lidt tid på at beslutte sig for hvilke motiver de ville have – der var jo så mange fine at vælge imellem 🙂 Men de landede på hhv. en robot og en kongekrone (man er vel lidt royal, ik?). Så de er meget tilfredse med udseende! Som mor går jeg lidt mere op i, om de kan tåle slid og vask (vaskemaskine og opvaskemaskine), og prisen. Og på begge de punkter er jeg ret tilfreds.

Vi har haft de her navnemærker i et lille stykke tid, og så langt er der ikke noget at sige om holdbarheden – den er som den skal være 🙂 Prisen kan jeg dog sige noget godt om, da den lige nu er en del billigere end alle de andre sider jeg tjekkede (de skriver også selv på hjemmesiden, at det er DK’s bedste pris).

Jeg er måske kommet til at gå over i den anden grøft. Hvor jeg tidligere kun markerede de “vigtigste” ting (madkasser, lidt dyrerer stykker tøj, osv) med at skrive fornavnet på med en sprittusch, står jeg nu umiddelbart klar med navnemærkerne, hvis jeg falder over noget, der ikke er markeret. Bassen synes faktisk, at det er ved at være irriterende, så jeg skal måske til at take it down a notch igen… Men altså, det er jo bare godt at man bliver glad for de ting man køber, ikke?

Så mangler jeg bare at finde en måde at løse madpakkesituationen – gerne inden Bassen starter i skole næste år! 😉

P.S. Jeg købte også en dåbsgave til et lille nyt familiemedlem i samme omgang, og det kan jeg ikke vise jer endnu, da det jo vil ødelægge overraskelsen. Jeg kan dog til gengæld vise jer hvor den indpakning den kom i 🙂 Rigtig dejligt – så er der én ting mindre jeg skal have gjort! (Og der klistremærke der sidder på kan man relativt nemt få af, hvis det er 😉)

Share this...