Måltidskasser er efterhånden en ret almindelig måde at sørge for hverdagens aftensmad på. Der er rigtig mange firmaer der tilbyder dem, og man kan efterhånden få dem i alle varianter; børnevenlige, quick-kasser, vegetarudgaver og for dem der gerne vil “udforske” forskellige retter. Der er hellere ingen tvivl om, at det er en dejlig bekvem måde at sørge for aftensmaden – så er man fri for hele tiden selv at skulle sætte en menu sammen, og det hele bliver leveret til døren.

Jeg har selv prøvet måltidskasser nogle få gange, og synes, at det har været rigtig dejligt de perioder vi har haft det. Nu er det dog en gang sådan, at jeg ikke har nogen fast indtægt det næste lange stykke tid, og vi skal derfor være meget bevidste omkring hvad vi bruger vores penge på.

Sidste gang vi fik en måltidskasse leveret var det ‘Den Børnevenlige’ i økologisk udgave fra Coop (læs min “anmeldelse” af den hér). Og i den information der fulgte med måltidskassen lå der en ingrediensliste. Det gav mig ideen til at undersøge hvad det ville have kostet at købe de samme ingredienser i vores lokale supermarkeder. Jeg tog derfor ingredienslisten med mig i vores lokale Rema1000 for at se hvor meget tingene ville koste dér. De ting jeg ikke kunne finde i Rema1000 kiggede jeg så efter i den lokale SuperBrugs – lige som jeg ville have gjort til alle andre måltider; den billigere Rema1000 først efter basisvarer etc, og den dyrere Superbrugsen efter specialvarer etc. Der var enkelte ting (fx. krydderier) jeg ikke kunne finde nogen af de to steder, så der har jeg fundet priser på nettet.

Ingredienserne i denne kasse var beregnet til 4 personer i 4 dage, men mine erfaringer er, at der altid er rigelig af mad i kasserne. Vi havde i hvert fald nok mad til at spise rester en femte dag, og faktisk også frokost til en dag eller to.

De fire retter vi fik ingredienser til var;
 1. Bagt laks med kartoffelsalat
 2. Boller i karry med ris og aspargesbrokkoli
 3. Stegt kyllingebryst med brunet smør, bagte tomater og brune ris
 4. Pasta med bacon, brokkoli, chili og parmesan

Der var som nævnt ikke sparet på mængden af mad til de forskellige måltider, og kvaliteten var også meget god! Når man vælger den økologiske variant, så er der ikke rigtig “discount”-varer at finde- Økologi er jo trods alt noget dyrere end konventionelle varer, desværre. Prisen for denne kasse var 748,- inkl. fragt til døren (fragten kostede 19,-)

De varer vi fik med i kassen var:
 • 1 stk. 2-pak æg
 • 1 stk. dansk agurk
 • 1 bdt. dansk basilikum
 • 1 stk. citron
 • 1 stk. danske forårsløg
 • 1 btd. dansk dild
 • 1 stk. hakket grisekød
 • 450g laksefilet
 • 1 pose danske nye kartofler
 • 1 stk. penne rigate
 • 1 stk. thise smør
 • 0,5 l yoghurt naturel
 • 1 stk. rød peber
 • 1 pose chilipeber skåret/flager
 • 1 pose gurkemejepulver
 • 1 pose karry
 • 1 stk. løg
 • 1 btd. timian (10 g)
 • 1/2 liter minimælk
 • 2 stk. dansk asparges broccoli
 • 2 pk. dansk brystfilet af kylling
 • 2 pk. dansk datterino tomater
 • 400 g basmatiris, hvide
 • 400 g basmatiris, brune
 • 2 stk. parmesanost
 • 2 pk. bacon
 • 1 stk. grøntsagsbullion

Alle varer var som nævnt af rigtig god kvalitet og holdbarhed, og naturligvis økologiske (i og med, at det nu var den variant jeg havde bestilt). Personligt var jeg ret spændt på, hvad prisen ville være, hvis jeg købte det som jeg normalt ville gøre – i de to nævnte supermarkeder (og internettet, for de varer jeg ikke kunne finde nogen af de to steder). Nogle af varerne var på tilbud den ugen jeg tjekkede, men sådan vil det jo altid være, så jeg tænker det giver et ret realistisk billede 🙂

Jeg har prøvet (så godt som muligt) at regne ud hvad prisen ville blive 1:1. Altså, jeg fik fx. 1/2 liter mælk i måltidskassen, men da det ikke er muligt at købe 1/2 liter økologisk mælk i supermarkederne har jeg blot regnet den halve pris af hvad en hel liter mælk koster. Det kan ikke blive helt 100%, men det giver et godt nok billede.

Prisen for alle varerne, hvis jeg skulle have købt dem selv blev 597,5.

Det vil altså sige, at man – i hvert fald i denne omgang – betaler 150,5 kroner for at få menuen sammensat, opskrifterne lavet færdige og printet, og maden leveret til døren. Hvis jeg nu skal være helt ærlig troede jeg, at forskellien ville være meget større! For selvfølgelig er 150,5 kroner mange penge, men jeg kender bare mig selv godt nok til at vide, at hvis jeg selv skulle købt det hele ind, ville jeg OGSÅ være endt med en del (unødvendige) impulskøb… Det kender I måske godt selv? 😉

Når man så oven i købet ved, at rigtig mange af firmaerne kører med kampagner en gang imellem, hvor man kan spare enten 50-75 kr. per bestilling, eller får X antal procenter rabat ved første bestilling, så er vi da næsten dér, hvor det kan betale sig at vælge måltidskassen.

En bonus ved sådanne måltidskasser er jo nemlig, at det sparer en for en del tid, og for rigtig mange af os er tiden den mest dyrebare valuta vi har… Og hvis man også tager med evt. brug af bil for at købe stort ind, mindsket madspild (i og med at retterne er sammensat således, at alle ingredienser bliver brugt), osv., så er det vidst ingen tvivl om, at det er et rigtig godt alternativ!

Jeg kommer nok ikke til at blive en fast kunde, hvor jeg får måltidskasser leveret hver uge. Men jeg må indrømme, at denne lille “test” overraskede mig positivt, så det kan godt ske, at jeg vil købe måltidskasser lidt oftere i fremtiden.

Hvis I vil læse min “anmeldelse” af Madspildskassen fra Skagenfood kan I finde den hér.

Share this...