I ens liv er der mange faser, og i den alder jeg er i nu skifter de ret tit. Det er trods alt ikke sååå mange år siden jeg var en studerende ung kvinde uden større bekymringer end mig selv. Eller – jeg havde jo en kæreste, men det vil jeg da ikke klassificere som en “bekymring” 😉

For lidt over 9 år siden blev vi gift, og dér ændrede min “status” – og dermed også livsfase – sig. Et år efter blev jeg gravid, og for lidt over 7 år siden trådte jeg ind i “småbørnsfasen”. Den har jeg for så vidt også været inde i lige siden, men der har også været andre mindre faser oveni… Der har været “fuldidsarbejdende mor” (omend den periode varede meget kort), der har været “hjemmegående tobarnsmor”, jeg har prøvet at være “studerende tobørnsmor”, indtil jeg fik den status jeg har nu; “hjemmegående trebørnsmor”.

Men ligesom med alle de andre faser har jeg jo vidst, at denne også ville have en ende. Jeg har til og med vidst i ret lang tid, lige præcis hvornår den ville ende. Nogle af jer husker måske, at jeg fik et års ekstra (selvbetalt) orlov fra mit studie sidste år? Dermed giver det sig selv, at det er nu til september jeg skal starte op igen, og min æra som “fuldtidshjemmegående” er over.

Det giver en lille klump i halsen at skrive dette, nok mest fordi jeg ved, at dette er aller sidste gang jeg skal være hjemmegående (i og med at vi nu er heeelt færdige med at få børn! 😉 ). Men samtidig er det helt ok. Vi får en dejlig blød start på det hele, hvor jeg det første halve år kun skal være hjemmefra 1-2 dage om ugen.

De dage hvor jeg er væk skal Bettemanden passes af en barnpige vi har ansat, som vil komme hjem til os og være sammen med ham – i tillæg til at tage ham med på de samme udflugter som jeg plejer at tage ham med på. Barnepigen har været hos os siden Bettemanden var helt lille, så de kender hinanden rigtig godt. Jeg synes det er en rigtig god løsning vi har fundet, og jeg har mest sommerfugle i maven omkring det hele – kun en lille bitte klump i halsen…

Og nu er heldigvis også kommet styr på alt det praktiske omkring barnepasningen. Vi får nemlig tilskud til barnepigens løn fra kommunen, men i den forbindelse er der en hel del der skal på plads (vi snakker cvr.-nummer, forsikringer, lønudbetalinger, feriepenge, etc.! Måske skal jeg lave en guide omkring det? Hvis der er flere derude der bøvler med det samme?).

Men nu er alt det klaret, og barnepigen har sin første dag sammen med os i dag, og de næste par uger skal vi være en hel del sammen, så nu kan lære alle vores rutiner at kende. Vi er klare til at tage hul på en ny æra i vores liv.


Share this...